van der Horst

Bert Longin en Anthony Kumpen verdedigen titel met Frank Beliën

Bert Longin - Anthony Kumpen - Frank Beliën
Bert Longin - Anthony Kumpen - Frank Beliën
Op een officiële bevestiging is het nog wachten, maar Autosport.be heeft reeds vernomen dat, naast hun programma in de Nascar Whelen Euro Series, Anthony Kumpen en Bert Longin een vervolg zullen breien aan hun BRCC-avontuur van 2013. Nadat PK Carsport enkele seizoenen uit de nationale autosport bleef, maakte het Limburgse team afgelopen seizoen een terugkeer op het hoogste niveau in ons land. Die comeback werd beloond, want Kumpen/Longin knokten zich afgelopen seizoen samen met Maarten Makelberge naar de titel in het BRCC, ondanks de zware concurrentie van twee snellere Aston Martin Vantage's uit de stal van GPR. De sympathieke tandem blijft trouw aan het strijdwapen van afgelopen seizoen, de Audi R8 LMS uit 2011 en werpt zich in 2014 opnieuw in de strijd met een R8 uit de ateliers van Downforce 1. Nieuw dit jaar op de Audi is evenwel de teamgenoot, want in 2014 zullen Kumpen/Longin namelijk scheep gaan met Frank Beliën in een poging hun BRCC-titel te verlengen.
Belgian Masters: De laatste endurance race uit 2013 in beeld gebracht
De PK Carsport Audi R8 LMS was afgelopen jaar misschien wel niet de absoluut snelste bolide in het BRCC, maar aan het einde van het seizoen bracht de oude dame wel de titel naar Hasselt. Dat Audi een goed pakket heeft, is al jaren duidelijk, maar de R8 LMS ultra versie 2013 is op pure snelheid een pak beter dan de versie R8 LMS versie 2011 welke PK Carsport inzette. Ook voor situaties naast de baan, tijdens de pitstops bijvoorbeeld, introduceerde het merk met de vier ringen de afgelopen jaren enkele vrij nuttige upgrades die de R8 een zeer te duchten strijdwapen maken. Al die upgrades verhogen de prijs van het materiaal echter gevoelig en het is waarschijnlijk ook in die richting dat we moeten zoeken waarom PK Carsport niet overschakelt naar de nieuwere variant van de R8 GT3, zeker in vergelijking met de concurrentie die wel over recente GT3's beschikt. Als de troepen van Paul Kumpen echter gespaard blijven van pech, moeten ze ook in 2014 evenwel kunnen meedingen voor de knikkers...

Anthony Kumpen - Bert Longin - Frank Beliën
Anthony Kumpen - Bert Longin - Frank Beliën
Waar het team uit Hasselt bij Audi zweert, is er wel een nieuwe teamgenoot in de vorm van Frank Beliën. Hoewel nieuw, ... Beliën is geen vreemde want in 2010 won de Limburger samen met Anthony Kumpen, Bert Longin en Henk Haane reeds de 24 Hours of Zolder in een Porsche 997 GT3 Cup S van First Motorsport. Afgelopen jaar betwistte Beliën samen met Longin een volledig seizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, waardoor beide rijders reeds goed op elkaar ingewerkt zullen zijn. Ook professioneel is Beliën gelieerd aan de familie Kumpen, want de architect werkte in het verleden meermaals samen met de bouwonderneming van PK Carsport oprichter Paul Kumpen. Het is vermoedelijk daar dat de zaden werden geplant voor de samenwerking in 2014, een samenwerking die wel eens tot mooie resultaten kan leiden.

Belgian Masters: De laatste endurance race uit 2013 in beeld gebracht
De belangrijkste opdracht voor Frank Beliën wordt ongetwijfeld om zoveel mogelijk foutloos te blijven en constant te rijden. Slaagt hij in dat opzet, dan zal de Limburgs-Vlaams-Brabantse tandem ongetwijfeld ook in 2014 hoog eindigen in een BRCC dat er met de dag mooier lijkt uit te gaan zien. Bij organisator Kronos hakte men de afgelopen maanden enkele moeilijke knopen door en de voorlopige herrijzing van ons nationale GT-kampioenschap lijkt zich dan ook pertinent door te zetten. Meer en meer wagens schrijven zich in en volgens onze informatie gaan we in 2014 naar een kampioenschap met een zeer knap peloton; niet in het minst dankzij de relatief liberale reglementen enerzijds en anderzijds een persoon als Jacky Andrzejewski die zeer dicht bij piloten en teams staat en bergen werk verzet om verschillende partijen op één lijn te krijgen.

Foto's: Vincent Wouters & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 11 februari 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons