van der Horst

Baku: Deelnemerslijst Baku World Challenge vrijgegeven

Baku World Challenge 2013
Baku World Challenge 2013
Met nog een goede week te gaan heeft SRO Motorsports Group de deelnemerslijst voor de Baku World Challenge vrijgegeven. Zoals aangekondigd, verschijnt er een volle grid van 30 GT3’s aan de start in Azerbeidzjan, met niet minder dan 17 als ‘platinum’ geklasseerde piloten in het rijderscorps. Autosport.be overloopt de laatste nieuwigheden.
  • Hamofa Performance
In het Porsche kamp vormen Richard Westbrook en Norbert Siedler een team op de door Trackspeed ingezette 997 GT3-R, terwijl het Schütz-exemplaar bemand wordt door Marco Holzer en Martin Ragginger.
 
Baku World Challenge: Vrije trainingen en kwalificaties in beeld gebracht
McLaren heeft voor de gelegenheid drie fabriekspiloten ondergebracht bij haar klantenteams. Rob Bell en Kevin Estre worden herenigd aan het stuur van een Boutsen Ginion McLaren, het duo haalde er vorig jaar nog een tweede plaats in de allerlaatste wedstrijd van Hexis Racing, een prestatie die Estre overigens een fabriekscontract opleverde bij de Britse constructeur. 
 
Baku World Challenge: Vrije trainingen en kwalificaties in beeld gebracht
Chris van der Drift verhuist van Bhaitech naar Boutsen, waar hij de teamgenoot wordt van Frédéric Vervisch, beide kennen elkaar nog van hun periode in de Superleague Formula. Het zitje van de Nieuw-Zeelander bij Bhaitech wordt ingenomen door niemand minder dan Alvaro Parente, die er op de wagen #61 team zal vormen met de Est Sten Pentus.
 
Zolder: De kwalificatie in beeld gebracht
Bij Team Schübert vervangt Jens Klingman de Oostenrijker Tomas Jäger naast Dominik Baumann aan het stuur van de mat zwarte BMW Z4 GT3 #76. Jäger en Baumann wonnen eerder dit seizoen nog de Main Race op de Slovakia Ring in wat nog maar hun tweede optreden in het kampioenschap was. 

 
Na zijn terugkeer in het kampioenschap afgelopen weekend, slaagde Yelmer Buurman (platinum) er nog in een last minute zitje te versieren bij Fortec, waar hij een Mercedes SLS AMG GT3 zal besturen met Benji Hetherington.
 
Villorba Corse - Ferrari 458 Italia GT3
Villorba Corse - Ferrari 458 Italia GT3
Naast het forfait van de Reiter/G-Drive Racing Lamborghini valt ook de afwezigheid van de Scuderia Villorba Corse Ferrari op te merken. Daardoor verschijnen er niet negen, maar wel acht verschillende merken aan de start. Villorba Corse strijdt tijdens hetzelfde weekend in Barcelona voor de GT Open titel.



--- DEELNEMERSLIJST BAKU WORLD CHALLENGE 2014 (PDF) ---

Foto's: Fabre/SRO, Vincent Wouters, Georges De Coster & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op donderdag 23 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons