van der Horst

BMW Motorsport maakt rijdersparen bekend - Joey Hand en Andy Priaulx ruilen zitjes

Andy Priaulx: afscheid van Racing Bart Mampaey
Andy Priaulx: afscheid van Racing Bart Mampaey
Wie komend seizoen de BMW-kleuren in het DTM zal verdedigen, was reeds eerder uitgemaakt, maar vandaag maakte BMW Motorsport ook de rijdersparen en hun respectieve teams bekend. BMW Motorsport verhoogde in het tussenseizoen de effectieven van zes naar acht rijders en verwelkomde met het BMW Team MTEK een vierde team. Never change a winning team en na de geslaagde come back van vorig jaar leek het dan ook logisch dat nieuwkomers Timo Glock en Marco Wittmann bij nieuwkomer MTEK zouden worden ondergebracht. Dat blijkt nu ook zo te zijn, maar niettemin worden er toch enkele pionnen verschoven. Andy Priaulx, sinds jaar en dag bij onze landgenoot Bart Mampaey aan de slag, verhuist van BMW Team RBM naar het BMW Team RMG waar hij het zitje van Joey Hand overneemt. De Amerikaan van zijn kant zal in 2013 dan weer de kleuren van het team uit Mechelen verdedigen.
  • LTF
BMW Team Schnitzer dat zich in 2012 tot beste team kroonde, is dus het enige team dat met een ongewijzigde samenstelling ten strijde trekt. Net als vorig jaar maken DTM-kampioen Bruno Spengler en Dirk Werner er de dienst uit. Bij RBM krijgt Augusto Farfus met Joey Hand een nieuwe teamgenoot en dat geldt tevens voor Martin Tomczyk die de RMG-box voortaan met drievoudig WTCC-kampioen Andy Priaulx zal delen.

Andy Priaulx - BMW M3 DTM
Andy Priaulx - BMW M3 DTM
Door oud-F1-rijder Timo Glock en BMW-testrijder Marco Wittmann bij het eveneens nieuwe MTEK van Ernest Knoors onder te brengen wil BMW Motorsport-baas Jens Marquardt de nieuwkomers geen onnodige druk opleggen en hen de tijd gunnen om zich stilletjesaan hun weg in de voor hen nieuwe serie te vinden. "Het is een uitdaging om een nieuw team in de bestaande structuren te integreren, maar ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn", weet Marquardt.

Joey Hand neemt Priaulx' zitje bij RBM over
Joey Hand neemt Priaulx' zitje bij RBM over
"Wat de overige teams betreft zagen we geen noodzaak om ingrijpende wijzigingen aan de bestaande structuren door te voeren. We brachten wel enkele nieuwe accenten aan om de sterke punten van onze rijders en teams nog meer tot hun recht te laten komen. In die zin moet ook de teamwissel tussen Andy Priaulx en Joey Hand gezien worden. Door de uitwisseling van ervaringen en nieuwe ideeën krijgen zowel de rijders als de teams de mogelijkheid om het totaalpakket dat BMW Motorsport beoogt naar een nog hoger vlak te tillen." aldus Jens Marquardt nog.

Nu de effectieven zijn verdeeld gaat alle aandacht naar de nakende testritten. Begin maart hebben alle acht de DTM-rijders én testrijder Maxime Martin dan afspraak in het Italiaanse Viareggio voor een gezamenlijke fitnessweek.

Foto's: Hans van Onsem  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons