van der Horst

Boutsen Ginion mogelijk met Renault R.S.01 naar 24H Spa

Monlau Competicion - Renault R.S.01
Monlau Competicion - Renault R.S.01
Zopas bevestigde SRO-topman Stéphane Ratel op een persconferentie naar aanleiding van de Blancpain GT-testdagen in Paul Ricard dat ook de Renault R.S.01 mag deelnemen aan de 24 Hours of Spa. De wagen is geen echte GT3 maar een Cup-wagen, maar mits een nog af te leggen Balance of Performance-test is de Franse auto dus welkom tijdens onze eigenste etmaalrace in de Ardennen, zij het in de Am Cup. Een exemplaar van Boutsen Ginion maalde vandaag niet toevallig zijn rondjes af tussen het GT3-geweld.
Boutsen Ginion Racing - BMW M6 GT3
Boutsen Ginion Racing - BMW M6 GT3
Het is al een tijdje geweten dat de troepen van Olivier Lainé een splinternieuwe BMW M6 GT3 gaan runnen in de Blancpain Endurance Series. Het feit dat ze vandaag ook een Renault R.S.01 aan het uitproberen waren in het zuiden van Frankrijk zou wel eens willen zeggen dat ze die auto ook zullen gaan inzetten in de etmaalrace in Spa. Ook gespot in de box van Boutsen Ginion was Maxime Martin, onze landgenoot hielp er vandaag bij de afstelling van de BMW M6.

Foto's: Niels Vaeck & Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op woensdag 9 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons