van der Horst

24H Le Mans: Caterham Motorsport op het laatste nippertje naar Le Mans!

Caterham Motorsport - Zytek Z11SN-Nissan
Caterham Motorsport - Zytek Z11SN-Nissan
Caterham Motorsport neemt dit jaar deel aan de 24 Uren van Le Mans, mogelijk in afwachting van de ontwikkeling van een eigen prototype in de toekomst. Een team van Caterham ingenieurs onder leiding van Mike Gascoyne zal de Greaves Motorsport Zytek Z11SN-Nissan #41 ondersteunen in de LMP2-klasse. F1-reserverijder voor het Britse merk Alexander Rossi zal debuteren naast Tom Kimber-Smith en Eric Lux, de verplichte gentlemen-rijder in het trio.
Gezien de Zytek Z11SN reeds gehomologeerd is, zal de inbreng van Caterham zich eerder beperken tot het visuele aspect, naast de eerder vermelde technische ondersteuning. Rossi zal meteen na de eerste vrije training in de Grote Prijs van Canada overvliegen naar het Europese
Renault Alpine A110-50 prototype
Renault Alpine A110-50 prototype
vasteland voor de Le Mans testdag. De interesse van Caterham in Le Mans is niet geheel onverwacht. De Britse constructeur wil met de deelname aan Le Mans het publiek voorbereiden op de lancering van haar nieuwe wagen die het samen met Renault ontwikkelt en zowel onder eigen naam als die van Alpine op de markt zal verschijnen.

Foto's: Caterham Motorsport & Renault  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons