van der Horst

China: António Félix da Costa promoveert tot reserverijder bij Red Bull

António Félix da Costa - Red Bull Racing-Renault
António Félix da Costa - Red Bull Racing-Renault
António Félix da Costa is blijkbaar bezig aan een blitscarrière. Vorig weekend behaalde de Red Bull rijder nog een overwinning in de tweede race van het Formule Renault 3.5 kampioenschap en nu zit hij binnen drie dagen in China als reserverijder bij het Red Bull Formule 1 team. Félix da Costa vervangt er Sébastien Buemi die in Silverstone aan de start komt van de eerste manche van het FIA WEC.
António Félix da Costa werd al vroeg uitgeroepen tot de titelfavoriet voor het huidige Formule Renault 3.5 kampioenschap. De Portugees had vorig jaar dan ook een verpletterende indruk nagelaten door gedurende het seizoen over te stappen van de GP3 naar de Formule Renault 3.5 en er meteen ook vier wedstrijden te winnen. Bovendien behaalde hij ook de overwinning in de gekende GP van Macau F3. Dit jaar schijnt de Portugees echter in Stoffel Vandoorne een waardig tegenstander gevonden te hebben en beide kemphanen wonnen ieder een race in het openingsweekend in Monza.

Met de onvoorwaardelijke steun van Red Bull lijdt het echter geen twijfel dat Félix da Costa al snel tot in de Formule 1 zal geraken, sommigen zien hem volgend jaar al bij Toro Rosso. In ieder geval wordt hij dit weekend al opgenomen in het Red Bull F1 team als reserverijder voor de GP van China. Félix da Costa testte vroeger al bij Force India en Red Bull, maar kwam nog nooit in actie tijdens een Grand Prix weekend. Normaal vervult Sébastien Buemi de rol van reservepiloot, maar de Zwitser, die ook officieel piloot bij Toyota in het WEC is, komt dit weekend voor het Japanse merk uit in de 6 uren van Silverstone.

Foto: Andrew Hone/Getty ImagesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 9 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van China.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons