van der Horst

Comeback kid: Billy Monger rijdt weer in een eenzitter

Billy Monger - Carlin
Billy Monger - Carlin
Billy Monger mag weer dromen van een rentree in de autosport. De 18-jarige piloot was verleden jaar betrokken bij een horrorcrash in een wedstrijd van het Britse Formule 4 kampioenschap. De Brit verloor als gevolg van het ongeval zijn beide onderbenen. Amper 10 maanden later nam de onverschrokken coureur weer plaats in een eenzitter.
  • Skylimit Events
Billy Monger
Billy Monger
Op 16 april 2017 stond het leven van Billy Monger plotseling totaal op zijn kop. Tijdens een manche van het Britse F4-kampioenschap knalde Monger met volle snelheid op de stilstaande auto van Patrick Pasma. De jonge Brit liep zware verwondingen op en verloor in de zware crash zijn beide onderbenen. “Billy the Whizz” ging door zijn handicap niet bij de pakken neerzitten en stelde zich als doel om zijn racecarrière weer op de rails te krijgen. Drie maanden na zijn ongeval zat hij alweer achter het stuur van een aangepaste VW Fun Cup.

Afgelopen dinsdag overtrof Billy Monger zichzelf door voor het eerst na zijn crash plaats te nemen in een eenzitter. Het Britse team van Carlin maakte een Formule 3-wagen geschikt voor Billy Monger om er mee te kunnen testen op een vochtig Oulton Park, en hij deed dat met succes. “Een paar maanden geleden had ik echt niet verwacht dat dit mogelijk zou zijn”, aldus de Brit. “Ik heb nog een lange weg te gaan, maar het doel komt steeds dichterbij. Ik wil het team van Carlin bedanken voor deze mooie kans”. De ambitie van Billy Monger is om in 2020 deel te kunnen nemen aan de 24 uren van Le Mans met een line-up bestaande uit louter gehandicapte piloten.

Foto's: British F3 - British F4



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Circuit Internationaal op woensdag 7 februari 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons