van der Horst

Cornelis-Stockmans winnen openingsrace Virtual Belcar

Radicals Online Belgium - Radical SR8
Radicals Online Belgium - Radical SR8
Fabrice Cornelis en Thomas Stockmans hebben in hun Radical SR8 in de kleuren van Autosport.be een dominante prestatie neergezet tijdens de eerste Virtual Belcar-race. De rijders van Radicals Online Belgium hadden na 125 minuten wedstrijd meer dan een ronde voorsprong op de eerste achtervolgers.
Ook in de kwalificatiesessie stond er geen maat op de beste simrijder van ons land. Fabrice Cornelis was bijna vier tiende sneller dan Brent Verheyen (GHK E-Racing by T2) en Cédric Wauters (Traxxis). De overwinning van Radicals Online Belgium werd dan ook op geen enkel moment bedreigd.

Twee Radicals met gekende namen kwamen niet in het stuk voor. Ugo de Wilde (Simtag eSports) reed een sterke openingsstint, maar zijn Hongaarse teamgenoten verloren handenvol tijd om opgelopen schade op te lappen. Christoff Corten, Stienes en Bert Longin (Krafft) werden dan weer gediskwalificeerd. "We hadden een tijdstraf opgelopen, maar dachten dat die achteraf gewoon werd bijgeteld bij het eindresultaat", verklaarde Stienes aan Autosport.be. "Het ging echter om een drive through en omdat we die niet hebben afgewerkt, werden we dus uit de uitslag geschrapt."

In Belcar 2 kregen we een heuse driestrijd. Boudewijn Kuster en Cas Hogenhout (EMG Motorsport) namen de bovenhand, maar kregen in hun zog het Nederlands duo Max Van Splunteren en Loek Hartog (Porsche Carrera Cup Benelux) en het Belgisch duo Tommy Rau en Ief Vangenechten (PGMotorsport.BE). Uiteindelijk zouden deze laatsten dankzij de pitstops met de overwinning aan de haal gaan.

Belcar 4 werd lang geleid door Tim Claessens en Bram Reniers (Torque Freak Racing GT4), totdat zij bij het dubbelen tijd verloren en terugvielen naar een vierde plaats. Hiervan leken Davy Suffeleers en Jokke Vlo (Skylimit Racing Team) te profiteren, maar helaas moesten zij de duimen leggen voor Maik Barten en Wilco Hendriks (No Fear Racing), die ondanks een aanrijding in de beginfase zich konden opwerken richting de overwinning. De virtuele bronzen plak ging uiteindelijk naar Maxim Van Den Hove en Anthony Beeckman. Er zat weliswaar meer in voor het Heli-ABK Racing-duo, want ze geraakten betrokken in een aanrijding toen ze aan de leiding reden.

Ben Thaens en Bram van Putten (G-Drive Racing Eximia TCR) waren zeer dominant in Belcar 5. Thaens opende goed en wist zowaar de top vijf van de Belcar 4 te bestoken. Ondanks een aanrijding in het laatste halfuur, had men nog steeds een ronde voorsprong op Anton Dupan en Nick Schurmans (Simracersworld Esports TCR). De laagste podiumtrede werd bekleed door Bram Vannuyten en Jochen Lenaerts (​Dynamixx Simulators Red).

In Belcar 6, de kleinste categorie voorbehouden aan de Global Mazda MX-5 Cup, was de overwinning voor Marnix De Wit en Jelle Verstraeten (Greenleaf Racing), voor Belcar-rijder Steven Dewulf, Daniel Ferreira en Steven Van Opstal. De eerste leider, de auto van Tobi Vandenberghe, Kenneth Naessens en Siebert Verfaillie (Kart-Events) verloor alle hoop op een eventuele overwinning door een aanrijding in het verkeer.

Zoals we eerder meldden, werd de Belcar 3 klasse geschrapt. Of er een vervolg komt aan deze virtuele Belcar-race, en zoja wanneer, wordt in de nabije toekomst beslist.

UitslagenFoto: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op zondag 26 april 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons