van der Horst

Danyl O'Keeffe (Vuković Motorsport) krijgt wildcard voor Zolder

Danyl O'Keeffe
Danyl O'Keeffe
Naast de inmiddels twintig bevestigde full season-rijders komt er elke meeting tevens een wildcardrijder aan de start. Voor de afspraak op Circuit Zolder eind deze week wordt dat Dylan O'Keeffe. De eerste Australiër ooit in het WTCR-veld flankeert in Limburg Jack Young en bemant de tweede, door Vuković Motorsport ingezette Renault Mégane RS TCR.
O'Keeffe's nominatie mag niet echt een verrassing worden genoemd aangezien het Zwitserse team nog een tweede Renault op stal had staan en de 22-jarige Australiër nauw betrokken is bij de doorontwikkeling van de Franse montuur. Zoals hier eerder gemeld werkt Vuković Motorsport hiervoor  nauw samen met het Australische Garry Rogers Motorsport dat reeds in februari met O'Keeffe down under met de Renault Mégane aan de slag ging. Recent verzette hij flink wat testwerk op de Salzburgring, waar hij indruk maakte op Milenko Vuković.

Danyl O'Keeffe - Renault Mégane RS TCR
Danyl O'Keeffe - Renault Mégane RS TCR
O'Keeffe debuteerde in karting, reed Porsche-competitie op nationaal niveau en racete meer recent ook in TCR Australia. "De focus ligt op mijn deelname in TCR Australia met Garry Rogers Motorsport. Het seizoen ligt er evenwel minstens tot oktober stil waardoor het mogelijk was om naar Europa af te reizen en bij mijn terugkeer toch aan de opgelegde quarantaineprotocollen te voldoen" klinkt het.

Punten kan O'Keeffe als wildcardhouder in Zolder niet scoren en bovendien krijgt hij 20kg extra ballast mee aan boord van de fraai ogende Mégane. De wagen moet wel nog enkele technische processen doorlopen vooraleer het licht definitief op groen wordt gezet om in Zolder de 'eerste linkse' in te duiken.

Foto: D.O'Keeffe & FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 7 september 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons