van der Horst

Dit weekend vindt het classic salon Flanders Collection Cars plaats

Porsche 911
Porsche 911
Dit weekend vindt in Flanders Expo de 33ste editie van Flanders Collection Cars plaats. De organisatie is verheugd met een recordaantal standhouders. Meer dan 150 exposanten stellen zich voor aan het publiek. Onder meer Feryn Dakar Sport en enkele zeer bijzondere “Tobacco Wars” Porsche modellen behoren tot de aanwezigen.
Koen Wauters bij de Feryn Dakar Sport Toyota 100
Koen Wauters bij de Feryn Dakar Sport Toyota 100
Dit jaar staat het thema ‘off-road’ in de kijker. De organisatie pakt uit met een bijzondere expositie van Range Rover Classics, waaronder de RR Classic LSE en 4x6. Bovendien is Feryn Dakar Sport aanwezig met de Dakar Rally opstelling. Zowel de Mercedes 6x6 race truck (2022 winnaar Classic Dakar Trucks) alsook de Toyota 100 Classic van Pascal Feryn en Koen Wauters zullen hier opgesteld worden.
 
Bovendien bestaat Porsche 75 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum brengt Flanders Collection Cars een hommage aan de iconische sportwagenfabrikant. Vanwege het ‘off-road’ thema wordt er voor een knipoog naar het rally verleden van Porsche gekozen. 911 Motorsport presenteert daarom niet één maar 2 van de 20 geproduceerde modellen van de Porsche 911 SC RS uit de JFD Collection. Deze unieke racewagens werden door Porsche in de jaren ’80  geproduceerd om te voldoen aan de homologatie van het World Rally Championship.
 
Porsche 911 SC RS
Porsche 911 SC RS
De 911 SC RS Bastos (1984 overwinning met P. Snijers & 1986 overwinning met P. Gaban) en de 911 SC RS Belga (1984 vicekampioen Belgisch Rally Kampioenschap met R. Droogmans) worden aan het publiek voorgesteld in de eerste hal, naast de stand van BEHVA.

 
Tom Boonen - BMA Porsche 911
Tom Boonen - BMA Porsche 911
De derde welgekende Rothmans Porsche 911 van Bernard Munster Autosport komt rechtstreeks van de Legend Boucles @ Bastogne waar Tom Boonen enkele weken geleden met deze wagen zijn debut in de rallysport maakte. Deze wagen staat gepresenteerd op de “Collectors Club” bar in hal 5.
 

Poster Flanders Collection Cars 2023
Poster Flanders Collection Cars 2023
Bezoekers kunnen ook tal van andere standhouders ontdekken. Zo worden er meer dan 300 classic cars te koop aangeboden. Daarnaast vinden liefhebbers hier ook auto memorabilia, documentatie, kunst, kledij, onderdelen en zoveel meer.
 
Flanders Collection Cars vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 februari 2023 in beurshallen 3, 5 & 7 van Flanders Expo, Gent.


Meer informatie over de beurs is te vinden op de website van het evenement.

Persbericht Flanders Collection CarsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op donderdag 16 februari 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons