van der Horst

Duitsland: Hamilton of Rosberg - wie gaat als WK-leider de zomerstop in?

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Vorige zondag wist Lewis Hamilton voor het eerst dit seizoen de koppositie in het tussenstand van het wereldkampioenschap te pakken. Teamgenoot Nico Rosberg, die twee jaar geleden nog won voor eigen publiek, wil koste wat kost zijn thuiswedstrijd op zijn naam schrijven en zodoende terug de leiding overpakken in de ranking. Dit zal de Monegaskse Duitser met Finse roots de broodnodige rust brengen nadat hij een grote voorsprong in het WK zag verdwijnen als sneeuw in de zon. Of kan Red Bull Racing iets doen? Met slechts één punt achterstand op Scuderia Ferrari lijkt het team uit Milton Keynes nu de tweede beste team net achter Mercedes AMG. Of kunnen de Italianen, die schijnbaar in een crisis zitten, terug slaan met goede resultaten van hun wereldkampioenenduo Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen?
Lewis Hamilton - Mercedes-AMG
Lewis Hamilton - Mercedes-AMG
Na een jaar afwezigheid keert de F1 terug naar Duitsland en dit op het circuit van Hockenheim. Ondertussen zijn we aanbeland bij de twaalfde manche van het wereldkampioenschap en tevens ook de 76ste Grote Prijs van Duitsland. De huidige omloop meet 4,574 km en met zijn lange en brede rechte stukken, nauwe bochten en zeker ook onvoorspelbare weersomstandigheden kan dit weleens een interessant weekend worden. Dit circuit telt ook twee DRS-zones. Het eerste detectiepunt bevindt zich vlak voor de eerste bocht en het activeringspunt is tussen de eerste en de tweede bocht. Het tweede detectiepunt staat vlak voor bocht 4 en men mag de achtervleugel openzetten tussen bochten vier, vijf en zes.

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Michael Schumacher won maar liefst vier keer de Grote Prijs van Duitsland, maar is hiermee niet de recordhouder qua aantal zeges in Duitsland. Deze eer komt toe aan Rudolf Caracciola, die maar liefst zes keer deze wedstrijd op zijn naam kon schrijven. De Duitser won in 1926 zijn eerste en in 1939 zijn laatste GP op Duitse bodem. Maar dit was nog vele jaren, en een wereldoorlog, voor het officiële wereldkampioenschap Formule 1 van start ging. Van de huidige actieve rijders is het Fernando Alonso die met drie zeges de meeste overwinningen in Duitsland achter zijn naam schreef. Lewis Hamilton volgt met ééntje minder en hoopt deze zondag de Spanjaard te evenaren.

Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Ook al zeggen verscheidene insiders en media dat teams zoals Red Bull Racing en Scuderia Ferrari de kloof met Mercedes AMG bijna gedicht hebben, is het na elk raceweekend toch een gans ander verhaal. Ook al heeft de regerende wereldkampioen bij de constructeurs massa's punten verloren door domme aanrijdingen tussen hun beide piloten, toch staan ze nog een straatlengte voor op de concurrentie. WK-leider Hamilton, die zes punten meer op zijn teller heeft staan dan teamgenoot Rosberg, telt 77 eenheden voorsprong op Daniel Ricciardo en 78 op Sebastian Vettel. Ook al eindigt Hamilton de volgende drie wedstrijden niet in de top 10 en wint oftewel Ricciardo of Vettel drie wedstrijden op rij, blijft de Brit nog steeds voor beide rivalen in de ranking staan.

Pirelli
Pirelli
Voor dit weekend neemt de Italiaanse bandenleverancier Pirelli een hardere combinatie van banden mee dan twee jaar geleden. Zo kozen zij voor de wit gemarkeerde mediumbanden, de geel gemarkeerde softbanden en de rode supersoftbanden. De keuzes van de rijders werden eerder al bekend gemaakt en kan u hier bekijken. De eerste vrije training start vrijdag om 10u00 en de tweede vangt om 14u00 aan. 's Anderdaags gaat de laatste oefenritten van start om 11u00 met de kwalificatie om 14u00. De race op zondag start ook om 14u00. De kwalificatie op zaterdag en de wedstrijd op zondag kan u rechtstreeks volgen op Playsports van Telenet.

Foto's: Racing International Photography & Pirelli Motorsport
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 26 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Duitsland.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons