van der Horst

Dutch GT4 en European GT4 Trophy worden GT4 European Series in 2014

24H Spa: De BRCC-sessies in beeld gebracht
Net als bij de laatste meeting van het BRCC te Circuit Zolder, maakten ook de organisatoren van de European GT4 Trophy en het Dutch GT4 kampioenschap in Zandvoort hun intenties voor de jaargang 2014 wereldkundig. Vanaf volgend seizoen zullen beide kampioenschappen door het leven gaan als één serie, de GT4 European Series gedoopt. Dit moet een antwoord bieden op, onder meer, de lage startvelden van dit jaar.
Las Moras Racing Team - Chevrolet Camaro SS GT4
Las Moras Racing Team - Chevrolet Camaro SS GT4
Zowel het Dutch GT4 Championship als de European GT4 Trophy leden dit jaar aan dezelfde kwaal, bloedarmoede. Beide kampioenschappen kenden met tijden een zeer klein deelnemersveld en introduceerden een hele resem maatregelen om dat lage deelnemersaantal op te krikken. Zo werd bijvoorbeeld het aantal banden beperkt, het aantal testdagen verminderd en zelfs de manches tijdens de Superstars @ Zolder meeting van de kalender gehaald. Het mocht echter allemaal niet baten, tijdens de laatste manche in het kader van de Finaleraces zagen we slechts vijf bolides uit het Dutch GT4 aantreden.

Cor Euser Racing - Lotus Evora GT4
Cor Euser Racing - Lotus Evora GT4
Voor volgend jaar moeten de kansen echter voor de zoveelste maal keren. De organisatoren willen met de nieuwe plannen GT4 weer attractief maken en zowel pro- als am-rijders de kans geven in een relatief goedkope raceklasse (naar eigen zeggen tot vier keer zo laag in vergelijking met GT3) aan te treden. Er zullen, net als bijvoorbeeld bij de GT3 Cup Challenge Benelux, drie wedstrijden worden afgewerkt per weekend waarbij zowel de pro- als de am-rijders elk één wedstrijd (van 25 minuten) betwisten en elkaar zullen aflossen tijdens een "endurance race" over 50 minuten. Dat alles wordt gebundeld op twee dagen per meeting, waarbij de kalender zal bestaan uit verschillende evenementen verspreid over Europa. De organisatoren gaan er prat op clashes met VLN-wedstrijden en etmaalraces te vermijden.

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT4 op zaterdag 12 oktober 2013.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons