van der Horst

Er komen dan toch geen nieuwe Pirelli banden

Pirelli's P Zero voor de F1
Pirelli's P Zero voor de F1
De soap rond de Formule 1 rubbers kent maar geen einde. Nadat Pirelli aankondigde om vanaf de Grote Prijs van Engeland te komen met nieuwe rubbers, welke de huidige prestaties combineren met een langere levensduur, trekt het dit besluit nu weer in. De bandenleverancier beklaagt zich over het feit dat het onvoldoende steun krijgt van de teams bij het ontwikkelen van de nieuwe band en nam dan maar het besluit om met de huidige PZero's door te gaan tot het einde van het seizoen.
  • G&A Motors Motorsport
Nochtans bracht Pirelli verschillende banden van het nieuwe compound mee naar Canada waar de teams ze konden testen tijdens de vrije trainingen op vrijdag. Deze zouden een oplossing moeten bieden tegen het snelle slijten waar de vorige banden aan onderhevig waren. Het probleem was dat het slechte weer niet toeliet om deze nieuwe rubbers grondig te testen en Pirelli had als eis gesteld dat alle teams de nieuwe samenstelling zouden goedkeuren alvorens ze in te zetten bij een wedstrijd. Aangezien sommige teams zelfs niet aan testen toekwamen, werd die algehele goedkeuring niet bekomen.

Pirelli verwijt nu de teams van te weinig inzet om tot een oplossing van het bandenprobleem te komen en verandert nogmaals van strategie. De nieuwe rubbersamenstelling verdwijnt in de ijskast en de Formule 1 teams zullen het verder moeten doen met het huidige gamma. Om het probleem van het loskomen van hele lappen rubber te vermijden zal er wel gebruik gemaakt worden tijdens de productie van een nieuwe kleefstof zonder te raken aan het productiesysteem of de andere ingrediënten  Deze licht aangepaste banden zullen dus gebruikt worden vanaf de Grote Prijs van Groot Brittannië zonder enige voorafgaande test. De vraag is hoe lang deze bandenkomedie nog kan doorgaan voor er koppen gaan rollen.

Foto: Georges De Coster  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons