van der Horst

F1-sterren vinden de weg naar de GT's: Kobayashi & Chandhok testen voor AF Corse

AF Corse - Ferrari 458 Italia GTE
AF Corse - Ferrari 458 Italia GTE
Kamui Kobayashi en Karun Chandhok zullen naast enkele andere bekende namen deze week een Ferrari 458 Italia uit de AF Corse stal aan de tand voelen. De equipe van Amato Ferrari zou op zoek zijn naar 1 à 2 rijders om zijn rijderscorps in GTE Pro te vervolledigen. De Monegask Oliver Beretta was aanvankelijk voorzien om de #71 de sporen te geven, maar een volledig ALMS-programma in een Risi Competizione Ferrari zorgde voor conflicten met het FIA WEC. Ook GP2-ster Luca Filippi en Davide Rigon (Superleague Formula en onder meer BES) zullen op het Motorland Aragon circuit in Alcañiz, Spanje deelnemen aan de testsessie.
Kamui Kobayashi
Kamui Kobayashi
Van een lichte en wendbare Formule 1 naar een zware GTE bolide overstappen is natuurlijk geen sinecure, maar het is een weg die steeds meer toprijders durven te nemen in deze tijd, denken we daarbij aan uitermate snelle AF Corse-tandem Fisichella/Bruni of het recente nieuws dat voormalig Williams piloot Bruno Senna door Aston Martin Racing werd ingelijfd. Ook Romain Grosjean kwam na zijn eerste mislukte F1 avontuur even in actie op een Ford GT(1) van het Zwitserse Matech. Voor Chandhok zou de stap al wat minder groot zijn daar hij afgelopen seizoen reeds een JRM HPD LMP1 laveerde doorheen het tragere verkeer waar hij nu dus eventueel zelf deel van zal uitmaken.
 
Fabrieksprogramma’s zijn schaars in deze tijden en tot nu toe diende vooral de Deutsche Tourenwagen Masters als onderdak voor piloten die nog niet rijp waren om hun helm aan de haak hangen. Ook daar zijn de plaatsen sinds de komst van BMW nu enorm gegeerd en dus wordt het pas opgerichte WK Endurance een aantrekkelijk alternatief, ook al betreft het blijkbaar ‘maar’ een GT en geen heuse LMP1. In elk geval is het een goed teken dat rijders uit het mondaine Formule 1 wereldje zich niet te goed voelen om een GT-carrière te overwegen.

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 12 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons