van der Horst

GHK Racing by T2 met jonge talenten en Jurgen Van den Broeck!

De VW Fun Cup-rijders van GHK Racing
De VW Fun Cup-rijders van GHK Racing
Een nieuwe naam maakt komend seizoen zijn intrede in de VW Fun Cup powered by Hankook! GHK Racing by T2, een naam die klinkt als een klok in de Belgische autosport, brengt met de steun van DDS Racing een Biplace aan de start van geselecteerde wedstrijden. Aan het stuur zitten niet alleen jonge talenten, maar ook ex-profwielrenner Jurgen Van den Broeck!
Enkele jaren geleden begon GHK Racing by T2, naast het Belcar-programma met de Norma, een succesvol opleidingsprogramma voor jonge rijders. In het GHK Karting-team wordt de (eigen) jeugd begeleid in allerlei zaken, van mediatraining tot voedingsleer, naast natuurlijk ontelbare uren aan het stuur van de karts. Daarnaast viel de beslissing om dit jaar, met de ondersteuning van jarenlange partners als Narviflex, Carglass, Induzz3 en Opteco, te starten met een 'rookieprogramma' voor de VW Fun Cup powered by Hankook. Een ideale leerschool om de volgende stap in de autosport te zetten.

Turbo Twan, de Kever van GHK Racing by T2
Turbo Twan, de Kever van GHK Racing by T2
Naast jonge rijders als Brent Verheyen (een gekende naam bij GHK) en Feye Hijts, is er in dat rookieprogramma van GHK Fun Cup Racing by DDS ook plaats voor andere rijders die hun eerste stappen zetten op circuit, en dus onder meer op het vernieuwde asfalt van Zolder. Zo maakt ex-profwielrenner Jurgen Van den Broeck de overstap van twee naar vier wielen en zal hij voor dit nieuwe project dus zonder twijfel heel wat aandacht lokken van de media en het brede publiek! De Antwerpenaar krijgt verder het gezelschap van ervaren rallycrossrijder Jochen Coox en Rofix-zaakvoerder Ron Vaessen.

Onder begeleiding van Guy Verheyen (ervaren piloot, drijfkracht achter GHK en invoerder van Toora) en Erwin Hijts (manager van Maaslandbanden en ervaren VW Fun Cup-rijder) hebben de rijders, voor de coronacrisis de circuits gijzelde, al de nodige ronden gedraaid op verschillende circuits met de Biplace. Dat is de tweezitterversie van de racekever waarmee niet alleen passagiers kunnen proeven van de wedstrijd, maar minder ervaren rijders bovendien ook gecoacht kunnen worden.

Daan Deschepper en Guy Verheyen
Daan Deschepper en Guy Verheyen
Daan Deschepper, teambaas van DDS Racing, is de man die het nieuwe avontuur zal begeleiden (de Norma blijft immers een gezamenlijk project met het Zwitserse T2 Racing). De West-Vlaming stoomt de VW Fun Cup klaar en de auto werd bij Grafiwrap voorzien van een prachtige nieuwe jurk. Helaas heeft de Covid 19-pandemie een stokje gestoken voor de persvoorstelling in de showroom van Delorge Hasselt, en dus toonde de Biplace #352 zijn nieuwe kleuren voor het eerst tijdens een trackday op Circuit Zolder.

Laat er geen twijfel over bestaan: GHK Fun Cup Racing by DDS, de rijders en 'Turbo Twan', zoals de Kever van het Limburgse team wordt genoemd, zijn er meer dan klaar voor!

Foto's: GHK Racing by T2Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in VW Fun Cup op maandag 25 mei 2020.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons