van der Horst

GP Elite met liefst vijf wagens in Porsche Supercup

Lucas Groeneveld - GP Elite - Porsche 911 GT3 Cup
Lucas Groeneveld - GP Elite - Porsche 911 GT3 Cup
GP Elite, het team waarmee Max van Splunteren afgelopen jaar de titel veroverde in de Porsche Carrera Cup Benelux, schuift niet drie, maar vijf wagens naar voor in de Porsche Mobil 1 Supercup dit jaar. Daan van Kuijk en de 18-jarige Lucas Groeneveld zullen de eerder bevestigde Larry ten Voorde, Jesse van Kuijk en Max van Splunteren aanvullen.
  • Hamofa Performance
GP Elite - Porsche 911 GT3 Cup
GP Elite - Porsche 911 GT3 Cup
“We waren dus al blij met de drie plaatsen die we voor dit seizoen kregen, maar hebben altijd tegen Porsche Motorsport gezegd: ‘Als er meer plaatsen beschikbaar zijn, dan willen we die ook graag’”, verklaart teameigenaar Marc Schipper. “Dat is dus nu het geval en we zijn zeer verheugd dat we die plaatsen door de deelname van Daan en Lucas kunnen invullen.” GP Elite bevestigt bovendien dat beide wagens ook het volledige seizoen zullen betwisten.

Lucas Groeneveld
Lucas Groeneveld
GP Elite werkte recent een uitgebreide testsessie af in Oostenrijk op de Red Bull Ring en uiteraard was Groeneveld van de partij. “We hebben onlangs twee dagen getest in de hitte op de Red Bull Ring in Oostenrijk. In het begin was het erg wennen, want de Red Bull Ring is een circuit waar het remmen erg belangrijk is voor het neerzetten van goede rondetijden. Ook zit je snel over de track limits hier, dus je moet erg geconcentreerd zijn om een goed rondje neer te zetten. Dat is ook een beetje mijn beeld bij dit seizoen.”

Het Porsche Mobil 1 Supercup seizoen 2020 start dit weekend op de Red Bull Ring. De volledige kalender kan u hier terugvinden.



Foto's: Porsche



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 30 juni 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons