van der Horst

Porsche Carrera Cup Benelux-kampioen trekt naar Porsche Mobil 1 Supercup

GP Elite - Porsche 911 GT3 Cup
GP Elite - Porsche 911 GT3 Cup
GP Elite, het Nederlandse team dat we in het verleden onder meer aan het werk zagen in de Porsche Carrera Cup Benelux, zet een stapje hoger op de internationale ladder. De equipe van Benelux-kampioen Max van Splunteren heeft namelijk besloten om, onder andere met van Splunteren, te starten in de Porsche Mobil 1 Supercup, het kampioenschap in het voorprogramma van de Formule 1. Daarnaast tekent het met een ongewijzigde bezetting opnieuw present in de Porsche Carrera Cup Benelux.
Podium Porsche Supercup Monza 2019
Podium Porsche Supercup Monza 2019
De Porsche Mobil 1 Supercup is dit seizoen opnieuw een zuiver Europese aangelegenheid waarvan de kalender acht meetings omvat, met een start voorzien op het vernieuwde Nederlandse Circuit Zandvoort. GP Elite werkt dus meteen een thuismatch af met zijn drie rijders Larry ten Voorde, Jesse van Kuijk en Max van Splunteren. Ten Voorde heeft uiteraard al ervaring in de meest prominente Porsche-cup ter wereld. Hij won onder andere in september nog de Italiaanse manche Monza,  veroverde de pole in Hockenheim en eindigde op de vierde plaats in de eindstand - op drie punten van de bronzen medaille die naar Julien Andlauer ging.

Max Van Splunteren
Max Van Splunteren
De afgelopen zes jaar ging de titel in de Porsche Mobil 1 Supercup onafgebroken naar Lechner Racing. Of GP Elite met hun oranje Porsches daar verandering in kan brengen, weten we in september. Het kampioenschap houdt eind augustus halt in België, in de marge van de Grote Prijs F1 in Spa. In de Carrera Cup Benelux krijgt Max van Splunteren zoals gemeld wederom dezelfde teamgenoten, in concreto gaat het om Lucas Groeneveld, Daan van Kuijk, Jesse van Kuijk en Ziad Geris. De start van de Benelux-competitie is voorzien eind april in Zolder - de enige manche in Vlaanderen overigens.



Foto's: Georges De Coster, GP Elite & Porsche Carrera Cup Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 10 maart 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons