van der Horst

Graaf Marc van der Straten-Ponthoz: "In Nascar gaat het terug om de fun"

Graaf Marc van der Straten-Ponthoz - Nathalie Maillet
Graaf Marc van der Straten-Ponthoz - Nathalie Maillet
Naar aanleiding van de NASCAR Whelen Euro Series had Autosport.be een gesprek met Graaf Marc van der Straten-Ponthoz, een belangrijke naam achter het project van Racing Club Partners. Voor de symathieke teameigenaar van Marc VDS Racing was de keuze voor het Europees Nascar concept zeer snel gemaakt, mede doordat er dit seizoen geen volwaardig programma in de Blancpain Endurance Series op poten werd gezet.
  • STX Motorhomes
Racing Club Partners - Toyota Camry
Racing Club Partners - Toyota Camry
"Nascar spreekt de mensen aan, dit is een concept dat vele jaren kan meegaan", licht Graaf van der Straten toe. "De sfeer binnen de Blancpain Endurance Series kon mij niet echt meer bekoren en daarom hebben we ervoor geopteerd om naast ons beperkte programma met de BMW Z4 GT3 (VLN, 24H Spa en 24H Nürburgring nvdr.) nog een tweede pijler op te zetten. De Nascar is een leuk concept en dankzij de samenwerking met de mensen van Franz Dubois, kwamen we vrij snel tot een vergelijk. Langs onze kant hebben we ervoor gezorgd dat we enkele goede rijders meebrengen, met onder meer Bas (Leinders nvdr.) en Markus (Palttala nvdr.). Natuurlijk is voor hen deze uitdaging iets totaal nieuws, want nooit eerder reden ze in een gelijkaardig kampioenschap of met een dergelijke wagen. "

Racing Club Partners - Toyota Camry
Racing Club Partners - Toyota Camry
Ook rijders Markus Palttala en Bas Leinders, die donderdag beiden voor het eerst kennismaakten met de bolides in Toyota Camry livrei, waren onder de indruk. "Dit is echt iets totaal anders als de BMW Z4", licht Markus Palttala toe. "Op vlak van set-up zijn we er absoluut nog niet, dat kan ook niet bij deze eerste test, dus is het vanzelfsprekend aanpassen voor mij", sluit de Fin uit Eupen af. Ook bij voormalig F1-rijder Bas Leinders horen we dezelfde geluiden. "Ja dit is iets nieuws, je moet veel meer werken in de wagen dan in onze BMW Z4. Ik heb zelf nog nooit eerder gereden met iets dergelijks, dus voor mij was dit een eerste kennismaking vandaag."

Foto's: Martijn Wouters & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 22 maart 2014.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons