van der Horst

Gran Turismo 6 is de nieuwste telg in de familie van racegames

Gran Turismo
Gran Turismo
De Gran Turismo-reeks werd 15 jaar geleden door Sony boven de doopvont gehouden om de verkoop van de toenmalige Playstation aan te zwengelen en geldt bij veel gamers nog steeds als dé referentie op gebied van racegames. Sinds de introductie gingen er al 70 miljoen exemplaren over de toonbank en met de komst van Gran Turismo 6 eind dit jaar zal dat aantal alleen nog maar toenemen.
Gamers die echt niet kunnen wachten zullen normaal al in juli de mogelijkheid krijgen een eerste demo te downloaden uit de Playstation Store. Daarmee wordt wel meteen ook het grote nadeel van dit spel duidelijk: het verschijnt net zoals zijn voorgangers alleen voor de Playstation 3 van (jawel!) Sony.

Deze nieuwste telg uit de franchise zal nog meer wagens bevatten dan de indrukwekkende 1.000 bolides van zijn voorganger Gran Turismo 5, al gaat het daar vanzelfsprekend niet over stuk voor stuk unieke wagens, maar ook over meerdere afgeleide versies van bepaalde modellen. Niettemin staat vast dat Gran Turismo 6 de speler zal toelaten achter het stuur van enkele honderden bolides te kruipen. Met de toevoeging van zeven gloednieuwe omlopen wordt het totaal aantal circuits waaruit de speler zal kunnen kiezen al op 33 stuks gebracht. Bovendien zullen voor sommige circuits (zoals Silverstone) een hele resem aan verschillende layout's worden aangeboden om zo de speler niet te snel te vervelen.  Ook zullen er op termijn nieuwe auto's en circuits worden toegevoegd die de speler dan kan aankopen via diezelfde Playstation Store.

Wolfgang Reip
Wolfgang Reip
De Nissan GT Academy is een uniek concept dat enkele jaren geleden werd geintroduceerd en rechtstreeks voortvloeit uit de Gran Turismo-reeks. Eerst worden online tijdtrainingen georganiseerd, waarna de beste spelers uitgenodigd worden om op een echt circuit hun talent te komen bewijzen. Onder het vakkundig oog van een professionele jury wordt dan een laureaat aangeduid die met de steun van Nissan een zitje krijgt aangeboden in een echte racecompetitie. Zo nam de Spanjaard Lucas Ordóñez al tweemaal succesvol deel aan de 24 uren van Le Mans en was Wolfgang Reip vorig jaar nog de winnaar van de European GT Academy. Onze landgenoot uit Terhulpe legt zich momenteel toe op het racen met een Nissan GT-R GT3 in de Blancpain Endurance Series en de FIA GT Series, nadat hij in het verleden een ferment aanhanger van simulatie racegames was. "Het is fantastisch om hier vandaag te staan nadat ik een aantal maanden geleden nog gewoon in de zetel op mijn playstation aan het spelen was", vertrouwde Reip de Autosport.be-redactie nog toe net na zijn eerste wedstrijd.

Foto's: Sony Computer EntertainmentSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op zaterdag 18 mei 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons