van der Horst

Gulf 12H: 13 GT3's en 8 LMP3's op voorlopige deelnemerslijst

Start Gulf 12 Hours 2015
Start Gulf 12 Hours 2015
De Gulf 12 Hours race is dit jaar toe aan zijn zevende editie. De wedstrijd bestaat traditioneel uit twee races van elk zes uur, gescheiden door een pauze. Bij de start van de tweede race worden de onderlinge verschillen binnen dezelfde ronde uitgewist; de start van race 2 is in dat opzicht dus vergelijkbaar met een herstart na een safety car-periode. De organisatie lichtte een tipje van de sluier op wat betreft de deelnemers voor de dubbele race in december op het Yas Marina Circuit.
Graff Racing - Ligier JS P3
Graff Racing - Ligier JS P3
Vorig jaar zagen we voor het eerst enkele LMP3's aan de start. Die deelname prikkelde blijkbaar ook andere teams, want op de (weliswaar voorlopige) deelnemerslijst staan maar liefst acht dergelijke bolides. Ligier is weinig verrassend hofleverancier, alle bolides zijn van Franse makelij. Graff Racing en United Autosports schuiven elk drie exemplaren van de JS P3 naar voor, terwijl Ultimate en Brookspeed het bij één bolide houden. Voor dat laatste team is het overigens de eerste maal dat het met een prototype racet in het Midden-Oosten.

Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Naast LMP3's, voorbehouden voor gentlemen en Pro-Am-equipes, staan er vanzelfsprekend ook tal van GT3's op de entrylist. In GT3 zijn volledige Pro-bezettingen wel toegelaten, waardoor het niet onrealistisch is dat de GT's ook dit jaar weer de prototypes zullen kloppen. De winnaar van de twee voorbije edities, Kessel Racing, besloot eerder al met drie Ferrari's af te zakken naar Abu Dhabi, terwijl ook Rinaldi Racing en het lokale Dragon Racing present zouden tekenen met een Italiaanse schone. Black Falcon ontbreekt dit jaar op de deelnemerslijst, nadat ze afgelopen editie "slechts" met één bolide startten, maar Akka ASP en SPS Automotive moeten de Mercedes-fakkel overnemen.

Equipe Verschuur - Renault R.S.01
Equipe Verschuur - Renault R.S.01
Car Collection Motorsport staat opgelijst met een Audi, MRS GT met (hoe kan het ook anders) een Nissan en ook Oman Racing Team / TF Sport zou hun gekende Aston Martin laten deelnemen. Tot slot staan er ook drie exemplaren van de Renault R.S. 01 op de entrylist, waarvan één exemplaar van Equipe Verschuur. Twee jaar geleden vertelde Frans Verschuur nog aan Autosport.be dat hij met twee exemplaren wilde deelnemen.

Naast LMP3's en GT3's staat de wedstrijd ook nog open voor andere wagens, hier blikken we in de komende weken op vooruit.

Foto's: Martijn Wouters

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 24 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons