van der Horst

Gulf 12H: Kessel Racing met drie wagens - Pro-Am voor LMP3

Kessel Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Kessel Racing zal dit jaar met drie wagens aan de start staan van de Gulf 12 Hours in december. De winnaar van de twee voorbije edities schuift drie Ferrari 488 GT3 naar voor om te strijden op de piste van het Yas Marina circuit. Het team trekt daarmee, samen met AF Corse, de lijn door waarbij het aan elke editie van de dubbele zes uursrace in het Midden-Oosten heeft deelgenomen. Wie de rijders gaan zijn, is nog niet geweten.
Graff Racing - Ligier JS P3
Graff Racing - Ligier JS P3
Kessel Racing kan dit jaar een hattrick scoren nadat het zowel in 2015 als in 2016 zegevierde. GT3 blijft de topklasse bij de wedstrijd op Yas Island, al bevestigde de organisator eerder deze maand ook in te zetten op LMP3. Zoals organisator Andrea Ficarelli afgelopen jaar reeds vertelde in een gesprek met Autosport.be, heeft men besloten om in LMP3 enkel Pro-Am-bezettingen toe te laten, waardoor de kans relatief klein is dat een LMP3 een GT3 zal kloppen over 12 uren. Temeer daar er in GT3 wel volledige Pro-bezettingen zijn toegelaten.

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 21 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons