van der Horst

Gulf 12H: Valentino Rossi zegt af wegens quarantaine

Valentino Rossi
Valentino Rossi
Valentino Rossi was de laatste edities een van de grote namen bij de Gulf 12 Hours. De Italiaan zal er deze editie echter niet bij zijn op de Ferrari 488 GT3 #46, nadat hij forfait moet geven. De negenvoudig wereldkampioen moto kwam recent in contact met een hoog risico persoon die besmet was met Covid-19 en ging daardoor in quarantaine. Slecht nieuws dus voor de organisatoren, die deze editie reeds met heel wat Covid-19-perikelen te kampen hadden. Teamgenoten Luca Marini en Alessio “Uccio” Salucci zijn wel op post en zullen het kuipje van de Kessel Racing Ferrari delen met de Italiaan David Fumanelli.
  • Hamofa Performance
Alessio Salucci - Valentino Rossi
Alessio Salucci - Valentino Rossi
Waar Il Dottore en co vorig jaar in Bahrein bij de Gulf 12 Hours nipt naast het algemene podium strandden, deden ze een editie eerder - de meest recente op het Yas Marina Circuit - beter met niet enkel een zege in ProAm, maar ook een derde plaats algemeen, na o.a. winnaar Dries Vanthoor. Rossi vertelde dat jaar dat hij nog heel wat plannen heeft in de autosport. Begin december testte Rossi nog een Audi R8 LMS GT3 van Team WRT.

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 5 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons