van der Horst

Hoe een stuk Zolder-curbstone PG Motorsport bijna uit de race sloeg...

Brokstuk PG Motorsport Porsche 991
Brokstuk PG Motorsport Porsche 991
We schreven in de aanloop naar de Belcar-seizoensopener in het kader van het New Race Festival dat Circuit Zolder de omloop onder handen nam, met onder meer het uitfrezen en opnieuw schilderen van enkele curbstones. Helaas kreeg niet elk stukje van het circuit dezelfde behandeling. De PG Motorsport Porsche 991 van Jos Menten en Thijs Heezen mocht afgelopen weekend ei zo na de handdoek werpen toen een stuk curb met vier lagen verf afbrokkelde en de bumper doorboorde op weg naar de radiator. Als bij wonder werd het brokstuk gestopt alvorens dit het koelsysteem van de 991 bereikte. Paul Geeris, teamchef van het Nederlandse team, doe zijn relaas aan Autosport.be.
PG Motorsport - Porsche 911
PG Motorsport - Porsche 911
Het heeft niet veel gescheeld of we hadden de finish niet bereikt. Alles ging goed, tot er op een bepaald ogenblik een brokstuk door onze bumper vloog. De rijder zag het stuk springen op de baan, voelde de impact maar gelukkig bleef de schade beperkt. We hebben het gat dichtgeplakt met tape en toen een van onze jongens het stuk debris verwijderde, bleek het te gaan over enkele oude lagen verf. Je ziet de verschillende lagen netjes op het brokstuk. Een geluk bij een ongeluk, het onding geraakte niet tot tegen de radiator zelf, want anders was de kans groot geweest dat we de Porsche meteen hadden mogen parkeren. Nu konden Jos en Thijs gewoon de wedstrijd afwerken. Het kan soms in een klein hoekje zitten...", blikte de Nederlander filosofisch terug terwijl hij Autosport.be de debris-souvenir overhandigde.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 10 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons