van der Horst

Inschrijvingen stromen binnen voor Asian Le Mans Series

Start 2022 Asian Le Mans Series 4 Hours of Abu Dhabi
Start 2022 Asian Le Mans Series 4 Hours of Abu Dhabi
Zoals u vorige week al kon lezen in week 47 uit onze rubriek "Nieuws uit de paddocks", werd er verwacht dat het aantal inschrijven voor het komende seizoen in de Asian Le Mans Series wel eens door het dak kon gaan. In alle klassen verwacht men ofwel gelijkblijvende cijfers, ofwel een (fikse) stijging tegenover dit jaar. Dit is al tot nog toe bekendgemaakt door de verschillende teams.

LMP2

De LMP2-klasse in de Asian Le Mans Series was afgelopen seizoen een mager beestje. Vier wagens kwamen aan de start in Dubai, terwijl er ééntje extra bijkwam in Abu Dhabi. De redenen voor die lage opkomst liepen uiteen, maar voor het komende seizoen zijn er verbeteringen op komst. Althans met vier wagens tot nog toe al zeker bevestigd.

United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports was het eerste team dat bevestigde voor het kampioenschap, en dat met twee wagens. Van één daarvan is de line-up ondertussen al bekend, zo kon u vorige week lezen. Voor de andere is het nog even wachten op een bevestiging. Ook nog bevestigd vorige week is de inschrijving van DKR Engineering, die ook nog verder dit artikel zal opduiken. Hun doel is voornamelijk het behalen van een gouden ticket dat hen startrecht biedt voor de 100ste verjaardag van de 24 Heures du Mans.

Inter Europol Competition - Oreca 07 LMP2
Inter Europol Competition - Oreca 07 LMP2
De recentste aanwinst in de klasse is Inter Europol Competition. Dat zal met niet minder dan vier wagens, waaronder één LMP2, afzakken richting de Verenigde Arabische Emiraten. Daarvoor rekent het Poolse team op een volledig Amerikaanse line-up met Nolan Siegel, Christian Bogle en Charles Crews. Deze laatste is al bekend bij hen, gezien hij dit seizoen nog nipt de titel bij de LMP3's miste in de European Le Mans Series. Tot slot zal ook Cool Racing van de partij zijn met een wagen, dat bevestigde het Zwitserse team afgelopen zomer al en wordt ook Algarve Pro Racing verwacht in het Midden-Oosten.

LMP3

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
Ook bij de LMP3's zijn er al een aantal teams bevestigd ondertussen. Zo komt DKR Engineering al zeker met hun Duqueine naar Dubai en Abu Dhabi, al is er voorlopig nog geen rijdersbezetting bevestigd. Maar zoals u hierboven kon lezen, zijn er ook al drie wagens van Inter Europol Competition van de partij. Het verschil is dat bij hen wel al bekend is wie de drie Ligiers zal besturen. Achter het stuur van de nummer 53 zien we Miguel Cristovao, Kai Askey en Wyatt Brichacek, terwijl de nummer 63 voor James Dayson en de gebroeders Adam en Daniel Ali bestemd is.

CD Sport - Ligier JS P320 Nissan
CD Sport - Ligier JS P320 Nissan
Tot slot komt de 73 in handen van James Winslow, John Corbett en Alexander Bukhantsov. Deze laatste was afgelopen seizoen nog teamgenoot van Tom Van Rompuy in de ELMS. Naast de vier bovenstaande wagens is er ook al een vijfde bekend. Dat is met dank aan titelverdediger CD Sport, dat ook een Ligier zal inzetten voor Nick Adcock, Michael Jensen en Valdemar Eriksen. Wel een leuk detail: zij zullen aan de start verschijnen met het nummer 1. En ook hier zal Cool Racing een Ligier naar de Emiraten afzakken onder de vlag van CLX Motorsport. 

GT

Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Van al de bevestigingen, heeft de GT-klasse tot nog toe de beste vooruitzichten. Naast Walkenhorst Motorsport, dat met een BMW richting het Midden-Oosten trekt, is er ondertussen nog een aantal teams dat in de winter warmere oorden opzoekt. Zo keert HubAuto Racing ook terug na een jaar afwezigheid. Zij zullen voor een tweede keer een Mercedes-AMG GT3 inzetten. Ook Lamborghini is van de partij, met dank aan Leipert Motorsport. Het Duitse team maakt zijn debuut in de Asian Le Mans Series en rekent daar vooral op Marco Mapelli die Brendon Leitch en Gabriel Rindone op sleeptouw neemt. Zij gaan een drukke periode tegemoet, want eerst trekken zij nog naar Koeweit dit weekend en zijn ze aanwezig tijdens de Hankook 24H Dubai en Hankook 6H Abu Dhabi.

GetSpeed Performance - Mercedes-AMG GT3
GetSpeed Performance - Mercedes-AMG GT3
Ook GetSpeed Performance komt aan de start met twee Mercedes'. Daar rekenen ze vooral op Raffaele Marciello als speerpunt, al heeft hij niet al te beste ervaring met het kampioenschap, terugkijkend naar 2021. Hij deelt zijn wagen met Fabian Schiller en Florian Scholze. De tweede bolide wordt bemand door Alexandre Imperatori, opvallend gezien zijn voornaamste deelnames met een Porsche zijn, samen met Zhou Bihouang en Wang Zhongwei. D'Station Racing komt ook naar de Emiraten met een Aston Martin, die gerund wordt door TF Sport. Daar is de line-up dezelfde als die in het FIA WEC: Satoshi Hoshino, Tomonobu Fujii en Charlie Fagg.

Ferrari is al zeker vertegenwoordigd door Car Guy Racing. Zij zullen voor de laatste keer een Ferrari 488 GT3 van stal halen, vooraleer zij ook overschakelen naar de nieuwe 296 GT3. Daar kan teambaas Takeshi Kimura rekenen op Mikkel Jensen en Frederik Schandorff. Ook maakte Kessel Racing in september al bekend dat het met twee wagens naar de Asian Le Mans Series wilde komen, al moet dit nog wel bevestigd worden. Tot slot heeft ook Optimum Motorsport plannen om een McLaren te stallen in het kampioenschap voor hun titel te verdedigen. Maar of dit onder eigen naam is of onder deze van Inception Racing, valt nog af te wachten.

Foto's: Asian Le Mans Series - Thomas Smets - Inter Europol Competition - Leipert MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 30 november 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons