van der Horst

24H Le Mans: Jacky Ickx Grand Marshal bij 24H Le Mans 2018

Start 24 Heures du Mans 2017
Start 24 Heures du Mans 2017
Naar goede gewoonte kiest de ACO elk jaar voor een Grand Marshal die als een soort ambassadeur optreedt voor de 24 Heures du Mans en tevens het veld door de opwarmronde loodst. Het zal niemand verbazen dat men vroeg of laat ging kiezen voor de originele Monsieur Le Mans, Jacky Ickx. De vijfvoudig winnaar krijgt dit jaar de eer toebedeeld en is daarmee de opvolger van Mark Webber.
  • De Swert Opticiens
Jacky Ickx
Jacky Ickx
"Le Mans is altijd goed voor mij geweest en ik ben dan ook blij om deel te nemen aan het evenement", aldus Ickx. "Ik heb hier heel goede tijden gekend als piloot. Daarna heb ik ook de functie uitgeoefend van wedstrijdleider en wedstrijdstarter. Deze race is heel speciaal, zowel als piloot als voor mij persoonlijk. Het brengt de fundamentele elementen van het rijden naar boven. Het gaat om delen, durven, focus, vriendschap en fans. Het is intens en geweldig. Ik zie mezelf al aan het stuur met achter mij een veld van heroïsche piloten, zowel amateurs als professionals."

Foto's: Racing International Photgraphy & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op vrijdag 11 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons