van der Horst

Julien Jousse stapt in bij BMW Sports Trophy Team India

Julien Jousse
Julien Jousse
Niet de eerder aangekondigde Matteo Cressoni, die nochtans verleden week voor het team testte op het circuit van Zolder, maar Julien Jousse zal de Indiër Armaan Ebrahim bijstaan bij de seizoensopener van de FIA GT Series op het circuit van Nogaro dit weekend. Julien Jousse heeft er al een mooie carrière in verschillende Formulewagen klasses opzitten en werd onder meer in 2008 vicekampioen in de Formule Renault 3.5 serie.
  • Dreamdrive
Julien Jousse heeft er al een druk voorjaar opzitten, de Fransman nam met succes deel aan het NASCAR racen in de Verenigde Staten en kwam vorig weekend nog in actie in de VdeV serie met een Audi R8 LMS. Dit weekend zal Jousse Armaan Ebrahim bijstaan bij het debuut van het BMW Sports Trophy Team India in de FIA GT Series. Jousse heeft al enige ervaring met GT wagens en dan vooral Corvette's. Zo kwam hij op de Amerikaanse wagen achtereenvolgens uit in Le Mans voor Luc Alphand Adventures en in het FIA GT1 kampioenschap voor Mad-Croc Racing. In 2011 zat hij achter het stuur van de Pescarolo LMP1 die de titel in de ELMS binnenhaalde. Niet minder dan 26 wagens worden er verwacht dit weekend op het circuit van Nogaro, een overzicht van de deelnemers kan je in onze voorbeschouwing op Nogaro vinden.

Foto: DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op donderdag 28 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Coupes de Pâques.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons