van der Horst

Krohn en Hassid vervolledigen Marc VDS line-up

Jesse Krohn - BMW Z4 GTE
Jesse Krohn - BMW Z4 GTE
Marc VDS Racing heeft zijn line-up voor het programma in de European Le Mans Series rond. Eerder bracht BMW Motorsport Andy Priaulx al onder bij het Waalse team, nu vaardigt het ook de beloftevolle Junior rijder Jesse Krohn (Silver) af. De derde en laatste man die de Z4 GTE de sporen zal geven, is Henri Hassid (Bronze). In de GTE-klasse van het Europese Le Mans kampioenschap wordt een Pro-Am formule gehanteerd. Markus Palttala viel uit de boot gezien zijn recente promotie van Silver naar Gold.
  • Powercars
De 24-jarige Fin Krohn is een protegé van Markus Palttala en werd vorig jaar opgenomen in het junior programma van de Beierse constructeur. Na het seizoen te hebben doorgebracht aan het stuur van een BMW M235i Racing in de VLN, maakt Krohn nu dus promotie. Niet alleen zal hij in actie komen in op een Z4 GTE in de ELMS, ook een volledig seizoen Nürburgring Nordschleife staat weer op het programma, ditmaal echter met een Z4 GT3 (bij een nog nader te bepalen team). Krohn beschikt reeds over GT3-ervaring en reed in 2012 twee podiumplaatsen bij elkaar in de ADAC GT Masters op een Ford GT van Lambda Performance.

Podium 4 Hours Estoril 2014
Podium 4 Hours Estoril 2014
Hassid mag dan wel een gentleman rijder zijn, de 55-jarige Fransman verbaast ondanks zijn leeftijd nog steeds vriend en vijand in elke wedstrijd waarin hij aan de start verschijnt. Zo scoorde hij het voorbije seizoen aan de zijde van Nick Catsburg twee Pro-Am Cup overwinningen in de Blancpain Endurance Series (Paul Ricard en Silverstone) op een BMW Z4 GT3 van TDS Racing. Hassid bewees eind vorig jaar in Estoril alvast zijn kunnen door Marc VDS meteen aan de overwinning te helpen.

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3 (GTC)
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3 (GTC)
“Ik ben heel tevreden dat we deze line-up hebben kunnen samenstellen. De kwaliteiten van Andy zijn genoegzaam gekend – hoeveel teams hebben een drievoudige wereldkampioen in hun rangen? – en ik denk dan ook dat we een heel sterk team hebben samengesteld," klinkt het bij teambaas Bas Leinders. "Henry liet ons vorig jaar in Estoril al zien dat hij uit het goede hout gesneden is om in de ELMS goed voor de dag te komen en Jesse lijkt me een fantastisch talent. Het is ook aangenaam om vast te stellen dat BMW Motorsport het vertrouwen in Marc VDS stelt om zo een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van hun jonge talenten.”

Foto: BMW & MVDS



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op vrijdag 6 maart 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons