van der Horst

Lausitzring: Rast klopt opnieuw Müller

René Rast
René Rast
De DTM is voor het tweede weekend op rij te gast op de Lausitzring, alleen speelde het weer ditmaal een grotere rol. Tijdens de uitgeregende kwalificatie kwam wel opnieuw Audi bovendrijven, dat de top vier inpalmde. Poleman Nico Müller zette de snelste BMW overigens op een volle seconde. Voor de wedstrijd zagen we een opdrogende baan, René Rast (Team Rosberg) nam aanvankelijk een slechte start maar na een ijzersterk tweede wedstrijdgedeelte kon hij toch de overhand nemen op de Abt Sportsline-teamgenoten Müller en Robin Frijns.
BMW Team RMG palmde met Timo Glock en Marco Wittmann de vierde en vijfde plaats in, terwijl men bij Racing Bart Mampaey achteraf bekeken misschien iets te snel de slicks liet opleggen. Philipp Eng en Sheldon Van der Linde reden een goede wedstrijd maar zakten in de eindfase fel terug door versleten banden. Zij moesten zich tevreden stellen met de achtste en negende stek, achter de beide Phoenix-Audi's. WRT kon geen plek in de top tien bemachtigen, de Audi's uit Baudour werden 11e (Ferdinand Habsburg), 13e (Fabio Scherer) en 15e (Harrison Newey).

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 22 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lausitzring DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons