van der Horst

McLaren racet mee in Fanatec GT World Challenge powered by AWS

Optimum Motorsport - McLaren 720s GT3
Optimum Motorsport - McLaren 720s GT3
McLaren is het zevende merk dat mee zal rijden in de Fanatec GT World Challenge powered by AWS. Enige tijd geleden bevestigde we al dat Audi, BMW, Lamborghini, Ferrari, Mercedes-AMG en Porsche zouden meerijden.
  • Skylimit Events
Het Britse merk is de zevende fabrikant die zich registreert voor het, door de SRO Motorsports Group geleide, kampioenschap. De resultaten in de vier regionale GT World Challenge-series in Europa, Amerika, Australië en Azië komen in aanmerking om punten te behalen voor de Fanatec GT World Challenge.

McLaren maakte bekend dat ze zullen deelnemen in het constructeurskampioenschap aan de vooravond van de seizoensopener van de GTWC Australia. Dat is de tweede van 29 geplande wedstrijden over de vier series.

Porsche en BMW zijn ook nieuw in deze wereldwijde competitie. Zij werden aangekondigd als onderdeel van een uitgebreide deelname van zes merken voorafgaand aan de GTWC Amerika openingsrace van afgelopen weekend op Sonoma.

FIA WEC-team JOTA heeft onlangs verklaard deel te nemen aan het volledig GTWC Europe Sprint- en Endurance-programma met een enkele McLaren 720S GT3 bestuurd door drie fabrieksrijders. Dat is momenteel de enige bevestigde McLaren-inzending voor een van de vier regionale series. Optimum Motorsport-teammanager Bas Leinders vertelde echter laatst dat een voortzetting van GTWC Europe 'een van de mogelijkheden' is voor hun McLaren-programma.

Foto: SRO
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op vrijdag 12 maart 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons