van der Horst

Toro Rosso toont nieuwe look en wordt Alpha Tauri

Alpha Tauri AT01
Alpha Tauri AT01
Een nieuwe naam op de F1-grid in 2020: Alpha Tauri, de nieuwe identiteit van Scuderia Toro Rosso en daarbij hoort uiteraard ook een nieuwe look. De traditionele Red Bull-tinten moeten plaatsruimen voor een kleurenstelling waarin mat donkerblauw en vooral wit de plak zwaaien. Enkel het rode Honda-logo zorgt voor wat afwisseling op de AT01 die wederom heel wat componenten deelt met de bolide van Red Bull Racing. Het rijdersduo voor 2020 blijft ongewijzigd ten opzichte van de slotmanche van afgelopen seizoen: Daniil Kvyat en Pierre Gasly.
  • STX Motorhomes
Alpha Tauri AT01
Alpha Tauri AT01
Alpha Tauri is het nieuwe kledingmerk van Red Bull onder leiding van Ahmet Mercan en de presentatie van het nieuwe team en de wagen in Hanger 7 in Salzburg stond dan ook hoofdzakelijk in het teken van het in 2016 opgerichte gelijknamige premium kledingmerk. Het onthullen van de wagen leek slechts een kleine nota op het einde van de (mode)show, of het hoogtepunt zo u wil.

Alpha Tauri AT01
Alpha Tauri AT01
Hiermee komt ook de saga van Toro Rosso ten einde, dat vanaf 2006 de fakkel overnam van Minardi. Het team behaalde één overwinning: de memorabele zege van Sebastian Vettel in Monza in 2008, nota bene het thuiscircuit van het in Faenza-gebaseerde team. Alpha Tauri krijgt grote schoenen te vullen, want Toro Rosso eindigde afgelopen jaar als zesde in de eindstand, het beste resultaat sinds... 2008. De boodschap van teambaas Franz Tost aan zijn rijders was dan ook glashelder: na het behalen vn een tweede en derde plaats afgelopen jaar, moet het in 2020 eentje beter. Ambitieuze woorden van de Oostenrijker.

Presentaties F1-teams 2020


Foto's: Alpha Tauri



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op vrijdag 14 februari 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons