van der Horst

Motul Pole Award 100: Action Express Racing op pole voor Rolex 24 - Vanthoor tweede GTD

Action Express Racing wint Motul Pole Award 100
Action Express Racing wint Motul Pole Award 100
De Motul Pole Award 100, de kwalificatierace die de startgrid bepaald voor de Rolex 24 at Daytona, werd gewonnen door de Action Express Racing #31 Cadillac van Felipe Nasr en Pipo Derani. Het Braziliaanse duo mocht aanvankelijk van op pole vertrekken totdat de wagen niet door de technische keuring geraakte na de kwalificaties en achteraan bij de DPi's moest starten. Toch stond er geen maat op Action Express Racing, waar Derani de leiding van de race op 50 minuten van het einde nam. Het duo zal volgende week de wagen delen met Mike Conway en NASCAR-piloot Chase Elliot. Ook Laurens Vanthoor liet een goede indruk na en reed met de Pfaff Motorsports Porsche richting een tweede plaats bij de GTD's.
  • VR Racing
De race gaf een deja-vu gevoel met de manche van vorige zomer, waar het weer een voorname rol speelde. De race startte in regenachtige condities, maar naarmate de race vorderde werden de droge rubbers bovengehaald, wat de Chip Ganassi Racing Cadillac nekte. Terwijl iedereen binnenkwam voor een bandenwissel naar slicks, opteerden Kevin Magnussen en Renger van der Zande om buiten te blijven, met als gevolg dat zij pas als zevende over de meet reden. Volgende zaterdag krijgt de winnende Action Express Racing Cadillac de enige Mazda naast zich, Oliver Jarvis en Harry Tincknell strandden op 3 seconden van de winnaar. Rij twee wordt dan bezet door de JDC-Miller MotorSports Cadillac en de Meyer Shank Racing Acura, terwijl rij drie naar uittredend Rolex 24 winnaar Wayne Taylor Racing Acura en de tweede Action Express Racing Cadillac gaat.

Muehlner Motorsports America - Duqueine M30 - D08
Muehlner Motorsports America - Duqueine M30 - D08
LMP2 werd gedomineerd door de PR1/Mathiasen Motorsports Oreca van Ben Keating en Mikkel Jensen. Zij waren overigens de enigen die in dezelfde ronde konden eindigen als de DPi's. High Class Racing eindigde als tweede, terwijl Racing Team Nederland volgende week als vierde zal starten. In LMP3 stond er, zoals heel het weekend al, geen maat op Muehlner Motorsports America. Nadat Moritz Kranz en Laurents Hörr al de overwinning behaalden in de IMSA Prototype Challenge, deden zij dit nog eens over in de kwalificatierace. De Amerikaanse afdeling van het Belgische Mühlner Motorsport mag hierdoor op pole starten met hun Duqueine M30 - D08.

Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Pfaff Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Nadat GTLM bij de kwalificaties nog gedomineerd werd door BMW, ging de zege in de race naar Corvette Racing. Het nieuwbakken duo Nick Tandy en Alexander Sims hield de zusterwagen van Jordan Taylor en Nick Catsburg achter zich, waardoor Corvette Racing de hele eerste startrij inpalmt. Nog verrassend was dat de WeatherTech Racing Porsche als derde eindigde, nadat de wagen heel het weekend achterop hinkte, voor de Risi Competizione Ferrari. Hierdoor starten beide BMW's achteraan in de klasse. In GTD ging de overwinning naar de Turner Motorsports BMW van Robby Foley en veteraan Bill Auberlen. Laurens Vanthoor eindigde als tweede op meer dan 4 seconden en zet hiermee de Pfaff Motorsports Porsche op de eerste startrij van de GTD volgende week. Wright Motorsports, de wagen van Jan Heylen, bestuurd door Ryan Hardwick en Patrick Long, start komende weekend vanaf een negende plaats.

Foto's: IMSA - Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 25 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Roar before the Rolex 24.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons