van der Horst

Nieuwe kalender voor Porsche Cups met DTM Zolder

Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 911
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 911
De Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux maakten een maand geleden hun gezamelijke kalender - een gevolg van COVID-19 - bekend. Die kalender wordt evenwel aangepast, waarbij de meeting in Spa in oktober wordt geruild voor een afspraak in de marge van de DTM meeting in Zolder op dezelfde datum. Hierdoor zal elk raceweekend drie wedstrijden tellen.
Noteren we verder nog dat er op het sportieve vlak een aanpassing werd doorgevoerd. “We bieden onze Pro-AM en AM-rijders de mogelijkheid om met een Porsche 911 GT3 Cup zowel in de Porsche Carrera Cup Benelux als in de Porsche Sprint Challenge Benelux in actie te komen”, legt Aerts uit. “Omdat die meetings samenvallen behoort dat helemaal tot de mogelijkheden. Zonder enige extra kosten kunnen ze tijdens de twee sprintkoersen van 30 minuten punten scoren voor de Carrera Cup en verder deelnemen aan de Sprint Challenge, waarvoor de resultaten van de drie races van het weekend tellen: de twee sprints, maar ook de langere race – met verplichte pitstop – van 55 minuten.
 
Xavier Maassen - DVB Racing
Xavier Maassen - DVB Racing
Bij de eerste editie van de Porsche Sprint Challenge Benelux, die een springplank richting andere Porsche-kampioenschappen vormt, kunnen de amateur-rijders of rookies zich dus meteen laten gelden. Herinneren we er nog even aan dat deze competitie uit twee divisies bestaat: de Cup Division voor de sinds 1999 gebouwde Porsche 911 GT3 Cup en de Clubsport Division, voorbehouden aan de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport en de GT4 van de vorige generatie. Meteen goed voor een schitterend startveld en een maximum aan raceplezier voor alle deelnemers!

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
“We hebben een nieuwe kalender, die – mits uitblijven van verdere COVID-19 gevolgen – als definitief kan worden beschouwd”, stelt Olivier Aerts, Series Manager van beide kampioenschappen. “We behouden een heel mooi programma met vijf meetings, maar we hebben besloten om het vierde raceweekend te wijzigen. We krijgen immers de gelegenheid om deel uit te maken van het DTM-weekend op Circuit Zolder, op 9, 10 en 11 oktober. Niet alleen vormt dat uiteraard een heel prestigieus kader, maar het lost ook een timingprobleem op. Normaal gezien hadden we dat weekend in Spa-Francorchamps moeten rijden, maar daar konden we onvoldoende circuittijd verkrijgen voor alle wedstrijden af te werken. Nu worden dat er ook wel degelijk drie – zoals bij alle andere meetings – waardoor onze rijders over een maximum aan track time kunnen beschikken.”

Definitieve kalender Porsche Cups Benelux 2020

9 juli: Official Test Day – Zolder
21-22 augustus: Zolder Fun Festival (3 races)
11-13 september: DTM Nürburgring (3 races)
25-27 september: GT World Challenge Zandvoort (3 races)
10-11 oktober: DTM Zolder (3 races)
30 oktober-1 november: Final Races Assen (3 races)

Foto's: Racingpixels/Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 8 juli 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons