van der Horst

NLS 1: 140 wagens aan de start bij de seizoensopener

Start VLN 8
Start VLN 8
Nadat de Nürburgring Langstrecken Series drie maanden geleden hun start van het seizoen in rook zag opgaan door de huidige coronacrisis, is het dit weekend eindelijk zo ver. Voor de eerste manche van het kampioenschap - de Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy, initieel de vierde afspraak - kan de organisatie dan ook rekenen op een goed gevuld startveld met maar liefst 140 wagens die deze zaterdag de start zullen nemen. Er zijn uiteraard verschillende bijkomende maatregelen van kracht, bijvoorbeeld tijdens pitstops, waarbij het initieel voorgestelde concept toch wat gewijzigd is.
Pitlane tijdens NLS 1
Pitlane tijdens NLS 1
Een maand geleden kon u op Autosport.be reeds lezen over de beslissing dat de normale pitboxen niet gebruikt zullen worden tijdens de race, tenzij tijdens het tanken. Daarbij was het plan om de rijders- en bandenwissels te gebeuren in de paddock, die alleen toegankelijk zal zijn voor de teams zelf. Ondertussen heeft de organisatie de plannen nog een beetje gefinetuned zodat er nu eerst gewerkt kan worden aan de wagen, alvorens er getankt wordt. Een beetje zoals de procedure binnen een 24H Series-race.

Qua aantal deelnemers kan de organisator niet klagen. 140 wagens moeten zaterdag de start nemen, waaronder 20 GT3's. Daarbij zijn zes verschillende merken vertegenwoordigd, waarvan Audi de meeste wagens inzet. Echter: geen enkele landgenoot in de topklasse. In de overige klassen zijn er wel Belgen te verwachten. Zo neemt Nico Verdonck deel met een Aston Martin Vantage GT4 gerund door PROsport Racing met Guido Dumarey en start Olivier Muytjens met een Porsche Cayman die hij onder meer deelt met Kurt Dujardyn. Muytjens die tevens ingeschreven staat op de Toyota GT86 #269. Tom Cloet, Jacques Derenne en "Brody" nemen het stuur van een andere Toyota GT86. De race zelf start om 12 uur en zal - behoudens onvoorziene omstandigheden - de gebruikelijke vier uur duren.

--- Deelnemerslijst VLN Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy 2020 (pdf) ---


Foto's: VLN - NLSDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op donderdag 25 juni 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 1.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons