van der Horst

Norisring: Spengler wint voor BMW na superstart

Bruno Spengler - BMW Team RMG
Bruno Spengler - BMW Team RMG
Bruno Spengler haalde vanmiddag op de Norisring de zege binnen in de zondagrace. De BMW Team RMG-rijder nam een geweldige start en stootte door van de vijfde plaats naar de leiding nadat hij in de eerste bocht mooi de binnenkant van de haarspeldbocht kon houden. De Canadees wordt met zijn in totaal vijfde overwinning recordhouder op de Norisring. Jamie Green (Audi Sport Team Rosberg) werd tweede, gevolgd door merkgenoot Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix).
Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
Audi-rijders en kampioenschapstoppers René Rast en Nico Müller palmden de eerste startrij in maar al na enkele honderden meters kwam het tot een (onvrijwillig) contact tussen de beide merkgenoten. Rast spinde en moest opnieuw, na zijn gemiste start in race 1, achteraan aansluiten terwijl Müller als schuldige werd aanzien en door de wedstrijdleiding werd bedacht met een drive through penalty. Zij konden nog terugvechten tot respectievelijk een zevende en achtste plaats.

Vincent Vosse & Pietro Fittipaldi
Vincent Vosse & Pietro Fittipaldi
Doordat Racing Bart Mampaey-rijder Philipp Eng vijfde werd, net achter Robin Frijns, komt de Oostenrijker een stuk korter in de titelstrijd. Hij telt nu 101 punten, eentje minder dan Müller en 26 eenheden achter Rast. De twee overige BMW's van het Mechelse RBM kende een minder goede wedstrijd. Joel Eriksson kwam al in de eerste ronde pitten en maakte in het tweede deel van de race een extra pitstop, waardoor hij pas als 13e aantikte. Sheldon van der Linde moest kort voor het einde opgeven. WRT-rijders Jonathan Aberdein en Pietro Fittipaldi kwamen als 14e en 15e binnen.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 7 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons