van der Horst

Nurburgring GP: Müller (Audi) domineert

Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
Nico Müller - Audi Sport Team Abt Sportsline
Nico Müller pakte vandaag een dominante zege voor Audi in het eerste van twee aansluitende DTM-weekends op de Nürburgring. Zijn teamgenoot bij Audi Sport Team Abt Sportsline, Robin Frijns, wou er een dubbele zege van maken door met nog vijf minuten op de klok een inhaalpoging te wagen op René Rast (Audi Sport Team Rosberg). In de eerste bocht spinde onze Noorderbuur echter en zag zo een zekere podiumplaats verloren gaan. In plaats daarvan mocht Marco Wittmann (BMW Team RMG) nog mee op het podium.
Jonathan Aberdein - BMW Team RBM
Jonathan Aberdein - BMW Team RBM
De Racing Bart Mampaey BMW van Philipp Eng kon nipt niet profiteren van de schuiver van de Nederlander en pakte de zesde plaats, achter de Audi's van Mike Rockenfeller en Frijns. Sheldon Van der Linde, vorig weekend nog goed voor RBM's eerste seizoenszege, tikte als achtste aan. Jonathan Aberdein finishte als tiende nadat hij gestart was vanuit de pitlane. De Audi's van WRT kenden een minder goede dag, met plaatsen 11 (Ferdinand Habsburg), 14 (Harrison Newey) en 15 (Fabio Scherer).

Foto's: Georges De Coster & Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 12 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons