van der Horst

Officieel: Audi neemt deel aan Formule E met fabrieksprogramma

Formula E Team ABT Schaeffler Audi Sport - ABT Schaeffler FE02
Formula E Team ABT Schaeffler Audi Sport - ABT Schaeffler FE02
Audi zal in de toekomst officieel deelnemen aan de Formule E, dat maakte het merk met de vier ringen vandaag bekend. Audi is reeds langer betrokken bij de Formule E, al heeft het lange tijd ontkend dat het officieel deelnam, gezien het slechts het klantenteam Abt was dat de wagens inschreef en "handig gebruikmaakte" van de naamsbekendheid van Audi en diens fabriekspiloot Lucas di Grassi. Dit jaar nog bevestigde Audi Sport-baas Dr. Wolfgang Ullrich aan Autosport.be dat het merk nog steeds niet officieel geëngageerd is in de Formule E, maar dat het het kampioenschap wel van nabij volgt.
Dr. Wolfgang Ullrich
Dr. Wolfgang Ullrich
"De Formule E is slechte marketing voor elektrische wagens", klonk het vorig jaar nog bij Audi in een interview met Autosport.be. Die boodschap herhaalde Audi Sport-baas Dr. Wolfgang Ullrich dit jaar nogmaals en gelijkaardige geluiden waren er tevens te horen bij bijvoorbeeld BMW. Waar rook is, is evenwel doorgaans ook vuur en de geruchten dat Audi een grotere betrokkenheid in de Formule E nastreefde, blijken nu ook bewaarheid.

Daniel Abt - Abt Schaeffler Audi Sport
Daniel Abt - Abt Schaeffler Audi Sport
Vanaf het seizoen 2016-2017, dat op 9 oktober dit jaar start gaat in Hong Kong, zal Audi meer betrokken geraken bij het Formula E Team ABT Schaeffler Audi Sport en dat zowel op financieel als technisch vlak. Vanaf het seizoen erna zal Audi dan naar de Formule E trekken met een volledig fabrieksprogramma, iets waarvoor het plant nauw samen te werken met partner Schaeffler. "Met de vierwielaandrijving ontketenden we een ware revolutie in rally en bepaalden nadien ook de standaard op circuit. In de 24 Uren van Le Mans was Audi de eerste constructeur die zeges boekte met een TFSI-motor, een TDI en een Hybride-wagen. We schreven dus op verschillende ogenblikken geschiedenis en nu zijn we van plan dat te herhalen in elektrische racerij", aldus Audi Sport-baas Dr. Wolfgang Ullrich.

Lucas di Grassi
Lucas di Grassi
Volgende week werkt het Formule E-veld een testprogramma af op Donington, alvorens de karavaan richting Azië trekt voor de seizoensopener van het seizoen 2016-2017. Tijdens deze pre-seizoenstest zullen de Audi-logo's reeds op de ABT Schaeffler FE02's aanwezig zijn. Rijders van dienst, voor Abt, blijven net als de twee voorgaande jaren Daniel Abt en Lucas di Grassi.

Foto's: Martijn Wouters, Audi AG & FIA Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule E op vrijdag 2 september 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons