van der Horst

Ook BMW kondigt officiële deelname aan formule E aan

BMW i. logo
BMW i. logo
Slechts enkele dagen nadat Audi zijn intrede in de FIA Formula E bevestigde, laat BMW weten dat het zich vanaf het vijfde seizoen officieel engageert in de serie via het leveren van krachtbronnen aan het Andretti Formula E Team. BMW komt dus in tegenstelling tot Audi, dat Abt Sportsline overneemt, niet men een echt fabrieksteam aan de start.
Voor het vijfde seizoen van de FIA Formula E serie, dat start eind 2018, zal BMW de powerunits leveren die de wagens van het Andretti Formula E Team zullen aandrijven. Het Amerikaanse team, dat BMW rijder Antonio Félix da Costa onder zijn vleugels heeft, krijgt dan wel het statuut van officiële vertegenwoordiger van de Duitse constructeur. Nu levert BMW al technische ondersteuning aan het Andretti Formula E Team.

BMW sportdirecteur Jens Marquardt, “De formule E heeft zich de laatste tijd enorm ontwikkeld als raceserie, maar ook als platform voor het uittesten van nieuwe technologieën en past alzo perfect in de strategie van BMW en BMW Motorsport. Nieuwe wegen inslaan en innovatie ondersteunen zijn beiden waarden die zowel de Formule E als BMW delen.” Vanaf seizoen vijf wordt er niet meer van wagen gewisseld tijdens een e-Prix, een belangrijke voorwaarde waaraan voldaan moest zijn om BMW over de streep te trekken.

Foto: FIA Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op dinsdag 11 juli 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons