van der Horst

Audi officieel in Formule E

Lucas di Grassi - Abt Schaeffler Audi Sport
Lucas di Grassi - Abt Schaeffler Audi Sport
Driekwart jaar geleden maakte Audi bekend dat het vanaf het vierde seizoen officieel zal toetreden tot de Formule E, het kampioenschap waar met elektrische eenzitters wordt geracet. Het merk met de vier ringen bevestigt dat engagement vandaag en zal vanaf de eerste race van het nieuwe seizoen, begin december dit jaar in Hong Kong, de plaats innemen van Team ABT Sportsline. Het team uit Allgäu was reeds sinds het begin van het kampioenschap betrokken bij de serie.
In het verleden was Audi niet altijd overtuigd van de Formule E. Onder meer het opzet van de wedstrijden, waarmee er midden in de races gewisseld moest worden van wagen omdat de batterijen leeg waren, kon niet op bijval rekenen. Zo vertelde voormalig Audi Sport-baas Wolfgang Ullrich aan Autosport.be dat "de Formule E slechte marketing is voor elektrische wagens". In de toekomst zullen de batterijen in de wagens evenwel langer meegaan waardoor Audi geen graten meer ziet in een officiële  deelname, nadat het de afgelopen jaren reeds achter de schermen betrokken was bij eam ABT Sportsline.

Dieter Gass - Dr. Wolfgang Ullrich
Dieter Gass - Dr. Wolfgang Ullrich
Audi werkt met partner Schaeffler vanzelfsprekend reeds aan de technologie voor volgend seizoen. "We hebben reeds enkele tests afgewerkt met nieuwe onderdelen in Spanje en in Neuburg en ons project ligt op koers", aldus Audi Motorsportbaas Dieter Gass. "Op dit moment biedt de Formula E alle constructeurs slechts de mogelijkheid om de motor, aandrijving en ophangingsonderdelen en software te ontwikkelen. De competitiviteit tussen constructeurs, teams en rijders is enorm en dat maakt de details in de ontwikkeling des te crucialer."

Foto's: FIA Formula E & Audi AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule E op vrijdag 7 juli 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons