van der Horst

Opnieuw een strijd tussen Dylan Derdaele en Xavier Maassen?

Xavier Maassen - Dylan Derdaele
Xavier Maassen - Dylan Derdaele
Dylan Derdaele en Xavier Maassen zijn deze week terug aan het testen met een Porsche 911 GT3 Cup. Er valt af te leiden dat de twee voormalige kampioenen uit de Porsche Carrera Cup Benelux opnieuw op een programma mikken in de snelste merkencup van de Benelux, dat overigens een boerenjaar tegemoet lijkt te gaan.
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 911
Dylan Derdaele - Belgium Racing Team - Porsche 911
Derdaele, die met Belgium Racing Team in 2016 kampioen werd in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de voorbije twee seizoenen de Belgische titel uithouding op circuit veroverde, maakte op zijn Instagram- en Facebookpagina bekend dat hij dit seizoen opnieuw zal deelnemen aan de Porsche-competitie. Maassen, die het in 2014 en 2017 tot kampioen schopte met respectievelijk Team Allure en DVB Racing, heeft een mogelijke terugkeer naar de klasse nog niet bevestigd. De Nederlander uit Lanaken is de enige rijder die tot dusver twee titels veroverde in de Porsche Carrera Cup Benelux (weliswaar onder de oude naam, Porsche GT3 Cup Challenge Benelux) en gaf in het verleden reeds aan een derde kroon te ambiëren.

Veel interesse voor Porsche Carrera Cup Benelux

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Voor het seizoen 2021 schakelt het kampioenschap bovendien over op de allerlaatste generatie van de Porsche 911, de type 992, en als we de geruchtenstroom mogen geloven, kunnen de organisatoren na een periode met een mager startveld dit jaar opnieuw rekenen op een deelnemersveld van minstens 20 wagens. De komst van het nieuwste strijdwapen uit Weissach, maar ook het vooruitzicht op de terugkeer van enkele prominente namen die in het verleden het kampioenschap kleurden en de aanwezigheid van heel wat vers bloed (Ghislain Cordeel, de Rus Andrey Mukovoz, Filip Teunkens, Huub van Eijndhoven (vorig jaar reeds enkele malen aan de start), Thierry Vermeulen, ...) maakt dat de Porsche Carrera Cup Benelux in 2021 best wel eens een uiterst gesmaakte serie kan worden. Kampioen Loek Hartog en Morris Schuring, de twee kemphanen van 2020, plannen dit jaar echter geen seizoen in de Benelux-competitie.

Sprint Trophy Benelux gaat eigen weg

AR Perforformance - BMW M2 CS Racing
AR Perforformance - BMW M2 CS Racing
Ook de Porsche Sprint Trophy Benelux lijkt de wind in de zeilen te hebben, met een startveld dat naast de Porsche 911 (generatie 991 mk. 2 en eerder) uit zowel Porsche Cayman als de nieuwe BMW M2 CS Racing zal bestaan, en op heel wat bekende en nieuwe namen (Cayman-vicekampioen Alexander Goddijn, Niels Troost, Lucas van Eijndhoven (broer van Huub), ...) kan rekenen. Ook nieuw voor dit seizoen, is dat het kampioenschap de piste niet meer deelt met de deelnemers uit de Porsche Carrera Cup Benelux. In de plaats komt, zoals gemeld, de BMW M2 CS Racing Cup Benelux.

 

After 2019 back in PorscheGt3Cup, Feels Like Coming Home !! 🥰 🇩🇪PORSCHE 🇧🇪 BELGIUMRACING

Geplaatst door Dylan Derdaele // official fanpage op Dinsdag 16 maart 2021


Foto's: Ronald Janssens, Racingpixels, Martijn Wouters & Porsche GT3 Cup Challenge Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 17 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons