van der Horst

Pascal Wehrlein vertrekt per direct bij Mahindra - krijgt Sam Dejonghe zijn kans?

Pascal Wehrlein
Pascal Wehrlein
Gisteren werd Pascal Wehrlein nog vice-kampioen in de Formule E Race at Home Challenge, vandaag kwam de Duitser met schokkender nieuws. Wehrlein zou namelijk per direct Mahindra Racing hebben verlaten, dat liet hij zelf weten via zijn Instagram. De 25-jarige Duitser sloot vorig seizoen aan bij het Indische team in Marrakesh en eindigde op een 12de plaats, achter teammaat en onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio. Toch zou Wehrlein niet uit de Formule E verdwijnen, maar richting een concurrent trekken.
Neel Jani - TAG Heuer Porsche Formula E
Neel Jani - TAG Heuer Porsche Formula E
Dit weekend kwam het Duitse Autobild al met de geruchten dat de voormalige F1-piloot in gesprek was met Porsche, waarbij hij vermoedelijk de plaats van Neel Jani zal innemen. Dit als gevolg van de mindere resultaten van de Zwitser, al zou hij het seizoen wel afmaken voor de Duitse autobouwer volgens The Race. Nu is wel de vraag: wie neemt de plaats in van Wehrlein? Het seizoen is tot nu toe al vijf ronden ver, maar de organisatoren denken er nog lang niet aan om het te stoppen. U kon vorige week bij ons al lezen dat er in augustus nog zeker zes wedstrijden zullen afgewerkt worden in Berlijn, waardoor het Indisch-Britse team nog dringend op zoek moet naar een vervanger.

Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
In hun eigen rangen hebben zij al zeker twee opties. Nick Heidfeld is voormalig vast piloot bij Mahindra en fungeert nu vooral als reserve-rijder. De Duitser kent het huis dan ook door en door, gezien hij ondertussen al vijf seizoenen bij Mahindra verblijft. Wat wel in zijn nadeel speelt is dat hij vertrokken is net voor de overgang naar de nieuwe Gen2-wagen. Hierdoor krijgt misschien Sam Dejonghe zijn kans? De Antwerpenaar is ook al aan zijn derde seizoen bezig onder Dilbagh Gil en mocht ondertussen al drie keer opdraven tijdens de rookie-testen in Marrakesh. Tijdens laatste testdag in maart werkte hij ook nog een serieus testprogramma af, waardoor hij qua kennis van de wagen beter zit dan Heidfeld.

Foto's: Formula E - Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 8 juni 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons