van der Horst

Paul Ricard: Dubbel voor Ferrari - Pech voor Vanthoor en Weerts

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Davide Rigon, Antonio Fuoco en Daniel Serra slaagden er vannacht in om hun pole positie om te zetten in de zege tijdens de 1000km van Paul Ricard. Het trio domineerde in de Iron Lynx Ferrari #71 de zes uurswedstrijd, terwijl hun teamgenoten Nielsen, Calado en Molina (#51) na een safety car in de absolute eindfase nog de tweede plek konden afsnoepen van de Akkodis Mercedes #88 van Gounon, Juncadella en Marciello.
Valentino Rossi & Frédéric Vervisch
Valentino Rossi & Frédéric Vervisch
Beste Belg was Frédéric Vervisch (WRT Audi #46) met een sterke vijfde plaats. Valentino Rossi nam de eerste twee uren voor zijn rekening, gevolgd door Nico Müller, waarna onze landgenoot de Audi naar de finish bracht. Maxime Martin bracht de Beechdean Aston Martin #95 over de meet net buiten de top tien, als dertiende. Sarah Bovy (Iron Dames Ferrari #83) eindigde als 17e algemeen, wat genoeg was voor een tweede plek in de Gold-klasse. Nicolas Baert en co (Saintéloc Audi #26) werden 20e.

Ook Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) scoorde een klasse-podium, hij werd derde in Pro Am en 26e algemeen. Alessio Picariello (Herberth Porsche #24) eindigde net daarachter en mistte zo dus nipt dat podium. De winnaars van de openingswedstrijd in Imola, Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde, verging het vandaag minder goed. Vanthoor kwam in de WRT Audi #32 in contact met de gedubbelde Franco Girolami (Madpanda Mercedes #90). Bij de crash raakten beide wagens beschadigd en deze dienden de handdoek te werpen in de pits.

Foto's: Ferrariraces & Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zondag 5 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons