van der Horst

Assen: Twee op twee voor koning King

Harry King - Parker Revs Motorsport
Harry King - Parker Revs Motorsport
Na zijn zege in race 1 gisteren, heeft Harry King (Parker Revs Motorsport) ook de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux in Assen gewonnen. De Britse puntenleider overleefde liefst drie neutralisaties om uiteindelijk vanaf pole met de zege aan de haal te gaan. Glenn Van Parijs (NGT Racing) snoepte in de aanvangsfase P2 af van Ghislain Cordeel (Team GP Elite), die de bronzen plak claimde.
Ghislain Cordeel kwam het best uit de startblokken, maar het was poleman Harry King die de eerste bocht als leider indook om de kop vervolgens nooit meer af te staan. Nog in de openingsronde verschalkte Glenn Van Parijs Cordeel voor P2 en ook hij zou die positie vasthouden tot aan het zwart-wit. Na ongeveer een kwart wedstrijd verscheen de safety car op de piste omdat Tom Boonen (PGZ by RedAnt Racing) strandde in de grindbak. Na een neutralisatie van een goede vijf minuten nam King het veld opnieuw op sleeptouw maar enkele ronden later spinde Boonen's teamgenoot Sam Dejonghe in het grind in een duel met Will Aspin (Parker Revs Motorsport), waardoor er opnieuw een neutralisatie kwam.

King hield het hoofd koel bij de tweede herstart op 10 minuten van het einde en de posities vooraan wijzigden niet. Op enkele minuten van het einde spinde Jaume Font (Baporo Motorsport) in de chicane voor start-finish en daarbij tikte hij een bandenstapel de piste op. Het sein voor de wedstrijdleiding om voor een derde maal de race te neutraliseren. Na een korte interventie deed King echter wat hij de ganse wedstrijd al deed: de leiding vasthouden. King claimde zo zijn zevende triomf van het seizoen en ook achter hem wijzigden de positis niet meer. De top drie in de tussenstand kwam ook in die volgorde over de meet: King, voor Van Parijs, voor Cordeel.

In ProAm reed Jan Lauryssen (Q1 TrackRacing) nog maar eens de pannen van het dak en legde hij, net als gisteren, beslag op de eerste plaats in ProAm. Als laatste gestart eindigde de Kempenzoon uiteindelijk als zevende algemeen en hield in ProAm respectievelijk John De Wilde en Ziad Geris af. In Am zagen we eveneens dezelfde winnaar als gisteren in de persoon van Jaume Font, voor Sebastien Lajoux en Stijn Lowette.


De volgende manche van de Porsche Carrera Cup Benelux vindt plaats op 27 en 28 augustus in Barcelona, in hetzelfde weekend als de Grote Prijs Formule 1. In het voorprogramma van de F1 staat ook de Porsche Supercup geprogrammeerd, met aan de start in principe... Harry King.

--- Uitslag Race 2 Porsche Carrera Cup Benelux Assen 2022 (pdf) ---

Foto: Porsche Carrera Cup Benelux / Ivan Tarantsov



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 7 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jack's Racing Day Assen.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons