van der Horst

Zandvoort: Race 2: Hartog van start tot finish - Drama voor Smits

Loek Hartog - Bas Koeten Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Loek Hartog - Bas Koeten Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Ook bij de tweede race van de Porsche Carrera Cup Benelux kwam Loek Hartog (Bas Koeten Racing) als eerste over de meet, maar in tegenstelling tot gisteren kreeg de Nederlander vandaag geen penalty en bleef hij zo landgenoot Morris Schuring (GP Elite) voor. Am-rijder Gilles Smits (Speedlover) leek naar het brons te rijden, tot hij op anderhalve minuut van het zwart-witgeblokt zijn Elfer diende te parkeren. Michael Cool bedankte en schonk NGT Racing de zege in Pro-Am en een algemeen podium.
  • Dreamdrive
Morris Schuring hield gedurende de halfuur durende sprint constant de druk op Loek Hartog, maar zou nooit echt een bedreiging vormen voor de leider. Negentien ronden later mocht de Bas Koeten-rijder vervolgens zijn derde algemene zege van het seizoen vieren. Gilles Smits reed een puike race, maar op twee minuten van het einde verloor hij plots snelheid en moest vervolgens de handdoek werpen. Michael Cool profiteerde optimaal om de derde plaats te claimen, voor Am-winnaar Jean-Pierre Verhoeven (Speedlover), Nicolas Vandierendonck (EMG Motorsport) en Bas Barenbrug (Bas Koeten Racing).

Alexander Goddijn - Harold Goddijn
Alexander Goddijn - Harold Goddijn
Thierry Vermeulen was nog maar eens primus in de uitsluitend door GP Elite gestoffeerde GT4-klasse. Steven van Rhee zorgde even voor een heet momentje wanneer hij Alexander Goddijn trachtte te passeren voor P2 (in de klasse) en het vervolgens tot een aanrijding kwam. Van Rhee betaalde dat manoeuvre cash, want hij moest de pitstraat opzoeken met een lekke linkervoorband. Alexander Goddijn behield P2 en cruisete naar een podium, voor Harold Goddijn.

De volgende Porsche Carrera Cup Benelux-manche is de afspraak op 10 en 11 oktober op Circuit Zolder. Later vandaag rijden de Porsche Sprint Challenge Benelux-deelnemers nog een langere sprint van een uurtje.

Foto's: Porsche Carrera Cup BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 27 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons