van der Horst

Porsche, McLaren en Mercedes brengen nieuws

Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Over enkele weken ontwaken ook de SRO series uit hun winterslaap met twee officiële testdagen op het Zuid-Franse circuit van Paul Ricard, in de aanloop naar vijf sprint- en vijf uithoudingswedstrijden van de GT World Challenge Europe. De afgelopen dagen viel heel wat nieuws te sprokkelen, voornamelijk over teams die kiezen voor Porsche, McLaren en Mercedes.
De winnende constructeur van de voorbije Total 24 Hours of Spa lijkt komend seizoen zo mogelijk nog beter vertegenwoordigd te worden. GPX Racing, dat Porsche de zege bezorgde in de Ardennen, mag rekenen op twee fabrieksondersteunde exemplaren van de 911 GT3-R voor het uithoudingssegment van de GT World Challenge Europe.

GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
Aan de ene kant van de pitgarage vormen Mathieu Jaminet, Patrick Pilet en Matt Campbell een team op de wagen met startnummer 12, terwijl Romain Dumas, Thomas Preining en Dennis Olsen de eer verdedigen van startnummer 40. Het eerste drietal scoort in Spa-Francorchamps ook punten voor de Intercontinental GT Challenge.

Nog in het Porsche-kamp werd door Dinamic Motorsport bekendgemaakt dat een van de Porsches in het uithoudingskampioenschap bestuurd wordt door drie professionele rijders. Sven Müller en Matteo Cairoli krijgen het gezelschap van gewezen Lamborghini-rijder Christian Engelhart. Mogelijk maakt het Italiaanse team zich op voor drie inschrijvingen in Endurance en twee in Sprint. 

McLaren populair

59 Racing - McLaren 720s GT3
59 Racing - McLaren 720s GT3
Niet alleen Optimum Motorsport - het team van Bas Leinders - en Jenson Team Rocket RJN kiezen in 2020 voor de McLaren 720S GT3. Ook 59 Racing, het Australische team dat enkele weken geleden nog tweede werd in de 12 Uur van Bathurst, maakt de verplaatsing naar Europa voor de vijf uithoudingsmanches. Dat heeft het team bekendgemaakt op zijn Instagram-pagina.

Hoeveel wagens er worden ingezet en wie aan het stuur zal zitten, dat zijn voorlopig nog twee vragen zonder antwoord. Ben Barnicoat, ook in Bathurst van de partij, lijkt alvast een logische keuze.

Volgens onze collega's van Endurance-Info.com werkt ook 2 Seas Motorsport aan een programma met de 720S GT3. Het team van Isa Al-Khalifa neemt daarnaast met twee exemplaren van de Britse GT3-bolide deel aan de Silver Cup van het Britse GT-kampioenschap.

Marciello bij AKKA ASP, maar niet in Spa

AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 Evo
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 Evo
Raffaele Marciello maakt zich op voor een nieuwe campagne in de voormalige Blancpain GT Series met de Mercedes-AMG GT3. Bij AKKA ASP vormt hij een team met Felipe Frage (enkel in Endurance) en de jonge Timur Boguslavsky, die zich voor het eerst zal moeten bewijzen in de Pro Cup. De 19-jarige Rus krijgt tijdens de 24 Uur van Spa twee nieuwe teamgenoten, aangezien zowel Marciello als Frage daar uitkomen voor GruppeM Racing.

Het team van Jérome Policand brengt in Endurance nog een auto aan de start in de Silver Cup (Hites-Légeret-Santamato) en in Pro-Am (Pla-Baubelique-Barthez). In Sprint start enkel een tweede auto in de Silver Cup (Hites-Pla).

Foto's: Georges De Coster, Martijn Wouters, Bathurst 12 Hour & AKKA ASPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in GT World Challenge Europe Endurance op woensdag 26 februari 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons