van der Horst

Prachtige kalender voor Porsche Carrera Cup Benelux 2019

Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
De Porsche Carrera Cup Benelux, de nieuwe naam voor wat zes jaar lang de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux heette, heeft zijn kalender voor het seizoen 2019 voorgesteld. Nadat het kampioenschap de voorbije jaren regelmatig in grote meetings mocht aantreden (denken we maar aan het FIA WEC in Spa, de Truck Grand Prix of zelfs de 24 Uren van Le Mans), is de kalender voor 2019 een regelrecht schot in de roos met enkel maar topmeetings. Bovendien omvat de zeskoppige kalender races op zes verschillende omlopen.
Guven voor Van Parijs en Van Splunteren
Guven voor Van Parijs en Van Splunteren
Het seizoen start, zoals vanouds, bij de FIA WEC-manche in Spa-Francorchamps begin mei. Twee weken later reeds is het de beurt aan Circuit Zolder voor wat naar alle verwachtingen de grootste meeting van het jaar moet worden: DTM - samen met onder andere Porsche Endurance Trophy Benelux presented by Belcar. Drie weken later is Zandvoort aan de beurt waarbij de Pinksterraces de eerste afspraak van het Nederlandse tweeluik vormen. Een goede maand later staat DTM voor de tweede maal op het menu, ditmaal in Assen, waarna de Porsche Carrera Cup Benelux een zomerreces aftrapt.

Laureaten Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2018
Laureaten Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2018
Die pauze zal welgekomen zijn want in september staan er maar liefst twee meetings op evenveel weken te wachten. In eerste instantie DTM op de Nürburgring halfweg de Herfstmaand (de eerste uitstap naar Duitsland sinds de oprichting van het kampioenschap), gevolgd door, net als vorig jaar, een finale op de omloop van Barcelona in het kader van de Blancpain GT Series. Zowel bij de openingsmanche van het seizoen als het slotweekend delen de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux bovendien de piste met hun concurrenten uit de Franse Porsche Carrera Cup. Herinneren we er nog eens aan dat Ayhancan Güven in beide kampioenschappen met de kroon aan de haal ging dit jaar en, in tegenstelling tot vorig jaar, kon de Turkse youngster dit jaar wel aanwezig zijn op de traditionele prijsuitreiking. Yves Noel kreeg overigens een speciale trofee op de prijsuitreiking, als meest ervaren Porsche-rijder (50 races).

Kalender Porsche Carrera Cup Benelux 2019

3-4 mei - FIA WEC Spa
17-19 mei - DTM Zolder
7-9 juni - Pinksterraces Zandvoort
19-21 juli - DTM Assen
13-15 september - DTM Nürburgring
28-29 september - Blancpain GT Barcelona

De volledige kalender treft u vanzelfsprekend ook aan in onze autosportkalender 2019 onder Porsche Carrera Cup Benelux 2019.

Foto's: Ronald Janssens & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 24 november 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons