van der Horst

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux bevestigt naamswijziging naar Porsche Carrera Cup Benelux

Ayhancan Güven - Attempto Racing
Ayhancan Güven - Attempto Racing
In maart van dit jaar meldde Autosport.be reeds dat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux voor een naamswijziging stond aan het einde van het seizoen 2018. Dat seizoen werd onlangs besloten - met Ayhancan Güven niet alleen als kampioen van de Benelux-competitie, maar ook van de zeer competitieve Franse tegenhanger - en dus was het wachten op de officiële bevestiging van de hernoeming. Die bevestiging kwam er vandaag en de organisatie is terecht trots voor de erkenning die het van Porsche AG kreeg om voortaan de naam Porsche Carrera Cup Benelux te mogen dragen. De volledige aankondiging treft u hieronder aan.
  • Powercars
Lees ook: Prachtige kalender voor Porsche Carrera Cup Benelux 2019

In de loop van de eerste zes jaar van zijn bestaan wist de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux steeds te groeien. Met perfect georganiseerde wedstrijden, die werden opgenomen in prestigieuze meetings en van volle startgrids konden genieten, wist de Challenge zich ook internationaal een degelijke reputatie te verwerven. Ook de verantwoordelijken van Porsche AG waren onder de indruk, en besloten de competitie vanaf 2019 van het label Porsche Carrera Cup Benelux te voorzien.
 
“Dat we de naam 'Porsche Carrera Cup Benelux' mogen dragen is een immense erkenning vanwege Porsche AG", stelt Series Manager Steven Stichelbout verheugd. “Hoewel we de jongste monomerkencup van Porsche zijn, worden we wel de eerste Carrera Cup die wordt georganiseerd door een structuur die niet rechtstreeks aan het merk verbonden is. Deze blijk van vertrouwen schenkt onze competitie alvast vooruitzichten op een heel positieve toekomst. Omdat we al aan de technische en sportieve eisen van de andere Carrera Cups beantwoorden, zal er voor de rijders en teams die voor ons kampioenschap hebben gekozen niet veel veranderen: ze kunnen minimaal rekenen op hetzelfde organisatieniveau, en het partnership met Mobil1 verstevigt onze positie nog.”

Een ware piramide

Het vertrouwen dat door de deelnemers en door Porsche AG aan het Benelux-kampioenschap wordt verleend is uiteraard aan meerdere elementen te danken. De sportieve leiding en de professionele technische controles maken daar deel van uit. Het organiseren van een Junior Program en een dienst voor wisselonderdelen ook.

Algemener gesproken mag ook de ontwikkeling van een ware piramide binnen de Benelux in de schijnwerpers worden gesteld. Die piramide telt drie niveaus: de basis wordt gevormd door de "Track Days”, die in samenwerking met Petrolhead wordt georganiseerd. De stap naar de competitie kan dan worden gezet via de Porsche Endurance Trophy. Die wordt georganiseerd in het kader van het Belcar Endurance Championship en zal in 2019 twee categorieën tellen: de 911 Trophy en de Porsche Cayman ClubSport Trophy, de enige competitie die exclusief voor de Cayman ClubSport is voorbehouden. De top van de piramide wordt uiteraard gevormd door de Porsche Carrera Cup Benelux en zijn twee rangschikkingen: de Rijders A en Rijders B, die als de betere amateur-rijders mogen worden beschouwd.

“Naast ons eerste Junior Recruitment Program, dat volop aan de gang is en ons zal toelaten om in 2019 een jong talent te helpen, zetten we vanzelfsprekend ook ons Junior Program verder, om zo de jongeren in ons kampioenschap te helpen zich te ontwikkelen”, gaat Steven Stichelbout verder.

“En dat is precies wat de Porsche Carrera Cup Benelux zo interessant maakt: ze geeft tegelijk de kans aan jonge talenten om een carrière uit te bouwen, als professionele rijders om zich in de kijker te rijden, als aan amateur-rijders om in een competitie van hoog niveau hun hartje op te halen. Met een schitterende kalender, met onder andere drie meetings in het voorprogramma van een DTM-weekend en nieuwe teams die zich bij ons aansluiten, kondigt het seizoen 2019 zich nu al als veelbelovend aan!”

Persbericht Porsche Carrera Cup BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 21 november 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons