van der Horst

Riyad: Twee op twee voor Alexander Sims bij de kwalificaties

Alexander Sims
Alexander Sims
Net als voor de eerste race in Ad Diriyah pakte Alexander Sims ook bij race 2 de pole. De Brit stootte door vanaf de tweede groep en reed een tijd van 1:11.476. Hiermee bleef hij de Nissan van Sébastien Buemi (+ 0.220 sec) en de Audi van Lucas Di Grassi (+ 0.308 sec) voor. Ook Jérôme D'Ambrosio geraakte voor een tweede keer in de Superpole en zal straks vanaf plaats vijf starten.
Wie gisteren bij de race in de top zes eindigde, wist dat de kwalificatiesessie voor race 2 vandaag een vrij zware dobber ging worden. Die groep werd nog aangevoerd door kampioenschapsleider Sam Bird, maar de Brit zal pas vanaf plaats zeven starten. Ook Stoffel Vandoorne zat mee in die eerste groep. De Rumbekenaar klopte uiteindelijk nog als derde af in de groep, maar strandde uiteindelijk pas op de twaalfde startplek. Ondertussen blijft uittredend kampioen Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) sukkelen met zijn snelheid. De Fransman kwam uit in groep vier, wat in theorie de beste groep is om door te stoten naar de Superpole, maar uiteindelijk kwam hij niet verder dan plaats 11.

Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Gezien er een groot aantal toppers verspreid zat in de groepen, kregen we dan ook een interessante strijd voor de Superpole. Mitch Evans (Jaguar) zette de toon, maar werd al snel achteruit geduwd door Di Grassi en Sims. Vanaf dan kregen we een déjà-vu gevoel, waarbij ineens de eerstvolgenden - D'Ambrosio en Buemi, niet onder de tijd van de Brit geraakten. Antonio Félix da Costa (DS Techeetah) mocht als laatste aanvatten en leek op weg naar de pole, maar een fout in bocht 16 - waar velen zich al vergalopeerden dit weekend - zorgde ervoor dat de Portugees als zesde zal starten en dat Alexander Sims om 13 uur voor een tweede maal op rij op pole mag vertrekken.

Foto's: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 23 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 2.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons