van der Horst

Sakhir: Pietro Fittipaldi vervangt Romain Grosjean

Pietro Fittipaldi
Pietro Fittipaldi
De brandwonden die Romain Grosjean opliep bij de crash tijdens de GP van Bahrein evolueren in de gunstig zin en de Fransman mag dinsdag het hospitaal verlaten. Racen zondag in de GP van Sakhir zit er echter niet in, Grosjean wordt voor de voorlaatste race van het jaar vervangen door reserverijder Pietro Fittipaldi.
Pietro Fittipaldi is de test- en reserverijder voor Team Haas sinds 2018 en mocht gedurende de laatste twee jaren al testen met de Formule 1-bolide van het Amerikaanse team. Het is echter voor het eerst dat hij het stuur zal nemen van het meest recente model, de VF-20. Pietro Fittipaldi is de kleinzoon van Emerson Fittipaldi, wereldkampioen in 1972 en 1974. In 2019 kwam de 24 jarige Braziliaan nog uit voor het Belgische team WRT in de DTM en twee en een half jaar geleden brak hij beide benen in Spa na een schrikwekkende crash op de Raidillon. Fittipaldi is de eerste Braziliaan aan de start van een Grote Prijs sinds het vertrek van Felipe Massa in 2017.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 30 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Sakhir.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons