van der Horst

Silverstone bevestigt sprintkwalificatie-manche

Lewis Hamilton - Mercedes W11
Lewis Hamilton - Mercedes W11
Maandag werd bekendgemaakt dat alle teams, de FIA en de organisatoren van de Formule 1 overeengekomen waren om drie sprintkwalificaties te organiseren op verschillende circuits dit seizoen. Silverstone, Monza en Interlagos werden toen genoemd als de mogelijke circuits om er een sprintkwalificatie uit te proberen. Silverstone heeft deze speculatie zojuist voor zijn Grote Prijs bevestigd via Twitter.
Managing Director van Silverstone, Stuart Pringle is alvast tevreden met de Formule 1 zijn keuze voor de Grote Prijs van Groot Brittanië. "We zijn ongelooflijk verheugd dat Silverstone-fans de eersten zullen zijn die het F1-sprintkwalificatiesysteem zullen ervaren tijdens de Britse Grand Prix van dit jaar", aldus Pringle. "We hebben in de sport al jaren niet zo'n grote ommegooi gekend in het tijdschema en ik waardeer de voortdurende inspanningen van de F1 en de FIA om het entertainment op de baan te verbeteren."

Bij de sprintkwalificatie betwisten de rijders op zaterdagmiddag van de geselecteerde Grand Prix-weekenden een race over 100 km. De uitslag ervan zal vervolgens de startopstelling bepalen voor de Grote Prijs van zondag, die plaats vindt over de volledige afstand. De drie beste finishers in de sprintrace scoren punten. Drie punten voor de winnaar, twee, resp. één voor de tweede en derde.

De Grote Prijs van Groot-Brittanië gaat door van 16 tot en met 18 juli.
 
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule 1 op woensdag 28 april 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons