van der Horst

Sophia Flörsch naar DTM met ABT Motorsport en Schaeffler

Sophia Flörsch
Sophia Flörsch
Sophia Flörsch zal dit seizoen in de DTM voor het ABT Sportsline-team rijden. De derde inschrijving van een Audi R8 LMS voor het Duitse team en dat in samenwerking met auto- en industriële leverancier Schaeffler. Flörsch is de eerste vrouw in de DTM sinds Rahel Frey en Susie Wolff in 2012. De Duitse zal de teamgenoot worden van de reeds bevestigde Mike Rockenfeller en Kelvin van der Linde.
In november vorig jaar reed Flörsch in de 'DTM Electric Demo Car': een gezamenlijke ontwikkeling van Schaeffler en de DTM-organisatie ITR, tijdens de DTM-seizoensfinale op de Hockenheimring. Op diezelfde locatie zal ze begin april ook voor het eerst met de Audi R8 LMS van het ABT Sportsline-team rijden tijdens de officiële 'pre-season' test. 

Flörsch is al bekend met het DTM-platform. Ze nam deel aan het FIA Formula 3 European Championship in 2018 - waarna ze ook een horrorcrash beleefde in Macau - dat onderdeel uitmaakte van het DTM-weekendprogramma. In de afgelopen jaren reed Flörsch voornamelijk in eenzitters. Toch is de 20-jarige bekend met GT-racen. Ze begon namelijk haar carrière in het Ginetta Junior Championship. Ze schreef geschiedenis door als rookie twee races te winnen in een raceweekend en is de jongste rijder ooit die een Ginetta Junior-race won.

Foto: DTM Media



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 22 maart 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons